Het Zeehuis
Het Zeehuis (Foto: aangeleverd)

Open dag in het Zeehuis ter ere van 100 jaar Nivon

zondag 7 april 2024 11:00 tot 18:00

BERGEN AAN ZEE - In 2024 bestaat Nivon Natuurvrienden 100 jaar! Nivon, voluit het Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk, werd in 1924 opgericht als het Instituut voor Arbeiders-Ontwikkeling (IvAO), met scholing en vorming van de arbeiders als belangrijkste doel. Het Zeehuis, rijksmonument, voormalig vakantiehuis voor wezen en bleekneusjes en sinds 1961 Nivon Natuurvriendenhuis, viert het 100-jarig bestaan heel graag mee.

Op de Open Dag op 7 april van 11 tot 18 uur is iedereen van harte welkom aan de Verspyckweg 5 te Bergen aan Zee. De opening zal plaatsvinden door burgermeester Lars Voskuil en kinderburgemeester Tygo Fontijn.

Men kan gewoon alleen binnen kijken en/of deel nemen aan een van de vele activiteiten voor volwassenen en kinderen, binnen en buiten. Zoals een tekenaar die op verzoek tekeningen maakt, op pad met de Boswa8ter, tekenworkshops voor kinderen, met het IVN korren op het strand, historische wandeling, presentaties, en nog veel meer. Met aan het einde van de dag een gezellige afsluiting met het Alkmaarse Straat Orkest. Het volledige programma is te vinden op https://zeehuis.nivon.nl/open-dag-7-april/

In 1929 fuseerde het IvAO met de Nederlandse Arbeiders Reisvereniging en werd het onderdeel van de Natuurvrienden Internationale (NFI). Na een eeuw heeft Nivon altijd nog een groen en rood hart, met passie voor sociale verbindingen en voor de natuur. Nivon heeft 19 accommodaties (natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen) op de mooiste plekken in Nederland, inmiddels bijna 30.000 leden en duizenden vrijwilligers die de vereniging draaiende houden. Nivon-vrijwilligers onderhouden de terreinen, zijn gastheer en gastvrouw van de accommodaties, coördineren verschillende langeafstandswandelroutes en organiseren activiteiten én reizen voor jong en oud. Van een middag vogelhuisjes timmeren tot wekenlange wandel-, klim- of kano-avonturen in de bergen, en alles daartussen. Kortom, een bijzondere vereniging met mooie activiteiten een rijke historie.

Voormeer informatie kunt u contact opnemen met Hugo Snabilie via hugo.snabilie@gmail.com of 0633628548