Rubriek: Uit het College

Column
Lees hier alle updates
Lees hier alle updates (Foto: Pexels.com)

GEMEENTE - Ze zijn demissionair, de drie resterende wethouders Bekkering, Tromp en Van den Beld. Dus echt grote besluiten nemen ze niet. Toch konden ze afgelopen dinsdag in de kamer van de Burgemeester, en onder diens leiding, toelichting geven op de volgende zaken.

door Ed Bausch

Collegevorming

“Er wordt zorgvuldig en voortvarend gewerkt.” Dat is wat burgemeester Lars Voskuil kan zeggen over wat hij weet over de weg naar vorming van een volgend College van B&W. “Een burgemeester is hooguit zijdelings bij zoiets betrokken, het is echt iets van de politiek.”

Afval van tuin en groente

Er zijn inmiddels her en der in de gemeente korven geplaatst waar inwoners snoeiafval kunnen ‘storten’. De korven zijn er gekomen als aanvulling op de ophaalrondes van de containers met de groene deksels. “Er bereikten ons wat signalen dat in het voorjaar, rond het snoeien, en in het najaar als de blaadjes vallen, extra ophaalrondes behulpzaam kunnen zijn bij het goed scheiden van afval. Daarom komen er zowel in het voor als najaar twee extra ophaalrondes”, zegt wethouder Erik Bekkering. Het schema is na te lezen op de site van de gemeente.

Transferium

“We hoeven er niet voor naar de Raad, het past in onze Collegebevoegdheid.” Wethouder Bekkering

presenteert het plan om al deze zomer al een proef, een pilot, te doen met een transferium voor auto’s. Dan kunnen we kijken of daarmee de parkeerdruk in de kustdorpen zou kunnen afnemen en de dorpen, ook voor bijvoorbeeld ambulances, goed bereikbaar blijven op dagen als de temperatuur de 25 graden te boven gaat. Nu rijden veel automobilisten zinloze en vervuilende rondjes als er geen parkeerplaatsen meer zijn.” De proef is in Egmond Binnen, aan de Hogedijk. “Een mooi voorbeeld van dubbelgebruik. Vandaar gaat, op zomerse dagen in juli en augustus, van 10.30 uur ieder kwartier een pendelbus naar de Boulevard in Egmond aan Zee. Er kunnen 24 personen mee. Het parkeren daar is gratis. Er is ruimte voor honderd auto’s.”

Bergen aan Zee strandresidence

Er is een stap gezet in de aanloop naar het nieuw te bouwen complex in de plaats van de appartementen Eysssenstein en hotel Prins Maurits. Volgende week meer hierover in het Het Bergens Nieuwsblad.