Rubriek: Uit het College

Column
Verhoogde stoep aan de Ruïnelaan in Bergen
Verhoogde stoep aan de Ruïnelaan in Bergen (Foto: aangeleverd)

BERGEN - Burgemeester en Wethouders in de gemeente Bergen: dat is momenteel al een tijd een trio. Klaas Valkering (CDA) moest zich vlak voor de verkiezingen in maart terugtrekken uit het College. Wethouder Antoine Tromp (D’660 is inmiddels wethouder in Heiloo. Dus de burgemeester doet nu de presentaties voor de diverse vertegenwoordigers van media met de wethouder Erik Bekkering (Kies Lokaal) en Arend Jan van den Beld (VVD). Die nemen dus alle honneurs waar en het lijkt er op dat de situatie de zomerperiode wel voortduurt. Het onderstaande werd dinsdag toegelicht:

Wethouder Bekkering: “Het is nu niet voor te stellen met deze droogte, maar vorig jaar om deze tijd was er grote wateroverlast, met de verwachting dat die vaker komt. Destijds hebben we uit alle kernen filmpjes opgevraagd met de overlast. Daarvan hebben we 15 locaties uitgekozen, waar we vrij makkelijk iets konden doen om water tegen te houden. Dat is nu afgerond. Intussen werken we, ook samen met het Hoogheemraadschap, door om grotere situaties aan te pakken. Verder is ‘tegelwippen’ en regenwater opvangen in regentonnen voor iedereen aan te bevelen.”

Gas

Hoewel we er komend voorjaar veel van nodig zullen hebben heeft de gemeente toch officieel bezwaar gemaakt bij het Ministerie over de verstrekte vergunning voor hernieuwde winning uit de kleinere gasvelden, waaronder die onder Bergen aan Zee en Groet, terwijl de afspraak was dat die geleidelijk leeg zouden raken. Burgemeester Voskuil: “Het vergroot de kans op bevingen en voor ons is de veiligheid van bewoners het allerbelangrijkst. Bovendien hebben we liever dat de energietransitie voortvarender wordt opgepakt.”