Rubriek: Uit het College

Column
Lees hier alle updates
Lees hier alle updates (Foto: Pexels.com)

Er waren geen persberichten. Dus er was ruimte voor vragen en filosoferen. Burgemeester Lars Voskuil benoemde weer wat hij eerder zei over de drie nieuwe wethouders, van buiten de raad: “Zie hen, hoever ze al zijn na drie maanden.“

door Ed Bausch

Werkbezoek gedeputeerde:

Door ziekte kwam gedeputeerde Cees Loggen niet kijken naar woningbouwmogelijkheden in Egmond Binnen en Groet. De burgemeester: “We hopen dat een tweede poging snel lukt, liefst voor de verkiezingen van Provinciale Staten van 15 maart.”

Plein Bergen

Het College heeft nu toch de gemeenteraad betrokken bij de ontwikkeling van het deel van het Plein in Bergen waar de Bakemaflat staat. Eerder stond de Raad buitenspel. Daarmee hoopt de gemeente dat de Raad van State toch over de brug komt met een vergunning. “Wij willen voortaan echt samen met de gemeenteraad alles doen”, zegt wethouder Yvonne Roos-Bakker. Overigens is er ook nog een dezer dagen te verwachten de uitspraak van de Commissie voor Bezwaarschriften, vanwege inhoudelijke bezwaren over de voorgenomen bouwplannen. “Maar de Raad van State is hoger, dus daar wachten we eerst op.“

Situatie De Schulp Egmond Binnen

“Ja, door de late installatie van dit College duurt het langer, maar in het eerste kwartaal komen we met een gedachte voor een oplossing voor het dorpshuis”, zegt wethouder Ernest Briët, met accommodatiebeleid in zijn portefeuille.

Slotkwartier

Op vragen over de voortgang met het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef deelt wethouder Briët mee dat er op 2 februari een Raads Informatie Avond (RIA) komt. Daar kunnen ook de zeven betrokken stichtingen zich presenteren. Zie elders in deze krant.

Ecodorp

Er is een RIA geweest en inmiddels hebben raadsleden ook een werkbezoek gebracht aan het Ecodorp. Wethouder Briët: “Dat gebeurt allemaal op de route naar presentatie van een bestemmingsplan aan de Raad. Het is een heel traject, met veel en heel verschillende aspecten en ook het Overleg Landelijk Gebied Bergen een rol speelt, en discussie over weidevogels.” Meer over het Ecodorp elders in deze krant.