Nieuwe Expositie Schilderclub Jan van Scorel

Cultuur
Afbeelding
(Foto: aangelevers)

SCHOORL - In de Blinkerd in Schoorl is vanaf maandag 27 november een gloednieuwe expositie te bewonderen: ‘Portretten van Jan van Scorel’.

De avondclub van Schilderclub Jan van Scorel actief op de maandagavond heeft onder leiding van Michiel Hertroys (al meer dan 40 jaar docent van de club) vooral een poëtische invalshoek. Zo leest Michiel vaak voor aanvang van de sessie een stuk tekst voor, al dan niet uit eigen werk, en geïllustreerd met schetsen en foto’s gaan de schilders heel avontuurlijk aan de slag. Zo was te zien tijdens de afgelopen expositie in de Blinkerd met als thema “Dromen en Nachtmerries”. 

Nieuwe ronde

Nu is het de beurt aan de maandagmiddagclub. Onder enthousiaste begeleiding van John Ory krijgen de leden hier altijd van te voren te horen wat de opdracht is en kunnen deze thuis hiervoor materiaal verzamelen en eventueel schetsen maken. Voor de nieuwe tentoonstelling moest men met een duidelijke portretfoto komen en aan de hand van een soort stappenplan lukte het iedereen, beginner of gevorderde schilder, om in een middag tijd(!) een interessant portret te schilderen. Vanaf heden te zien in de foyer van de Blinkerd tot en met begin januari 2024. 

Het doel van de club is altijd om een ieders persoonlijke creatieve kunnen te ontwikkelen. En iedereen, jong of oud, is welkom. Een proefles volgen? Neem contact op via info@carlateutscher.nl.

Afbeelding
Afbeelding