Rubriek: Scoronlo zet duindorpen in het licht

Cultuur
Aanmelden kan tot 11 december
Aanmelden kan tot 11 december (Foto: aangeleverd)

Scoronlo is de cultuur-historische vereniging van Schoorl, Groet en Camperduin.

Even voorstellen: Scoronlo

Onze leden zijn oud of jong, hier geboren en getogen of juist niet Wat ons verbindt, is een gretige nieuwsgierigheid naar de geschiedenis en cultuur van onze leefomgeving. We zien die geschiedenis in de landschappen, aan de gebouwen en aan schilderijen, tekeningen, foto’s en historische voorwerpen. We horen de geschiedenis in spannende verhalen. Op bijzondere plaatsen voelen we de geschiedenis. Daar waar Kamp Schoorl stond bijvoorbeeld, of op de Kerkbrink in Groet.

Duik in verleden

De leden van Scoronlo onderzoeken samen de lokale geschiedenis. We leren ervan, het geeft ons plezier en soms ontroert het ons. Zo zijn we samen Scoronlo, alweer 35 jaar lang. Enthousiast aan de slag met vragen die over onze geschiedenis opkomen. Hoe ontstonden de dorpen en hun omgeving en hoe ontwikkelden ze zich tot wat ze nu zijn? Wat bleef bewaard uit het verleden? Welke verhalen over bewoners van vroeger en nu verdienen het om verder te vertellen? Wat willen we graag bewaren voor de toekomst?

Delen

We willen de kennis en inzichten die we opdoen graag delen. Met zoveel mogelijk mensen, lid of geen lid, dat maakt niet uit. Bijvoorbeeld door het geven van lezingen en het organiseren van excursies. En natuurlijk door het uitgeven van ons Jaarboek, vol kleurrijke verhalen en foto’s.

Jaarboek

Op woensdag 13 december presenteren we ons Jaarboek 2023 in de Dorpskerk van Schoorl. Aanvang 20:00 uur, toegang gratis. Luister die avond naar de gesprekken met de redactie, de auteurs en met Lisette Blokker van het Regionaal Archief Alkmaar. Zij neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Het Jaarboek 2023 is gratis voor leden, de verkoopprijs is € 21,95.


Alle informatie over de bijeenkomst staat in de agenda op scoronlo.nl

Aanmelden kan tot 11 december a.s. via info@scoronlo.nl.

Frans Romkes, secretaris Scoronlo