Lezing over zomerhuis Dijkstra in Groet

Cultuur
Afbeelding
(Foto: Arjan Bronkhorst)

SCHOORL/GROET - Dinsdag 27 februari verzorgt Nanine Moonen in de De Blinkerd in Schoorl een lezing over het zomerhuis Dijkstra in Groet. Zij is architectuurhistoricus bij Vereniging Hendrick de Keyser Monumenten en zal ook vertellen over het werk van de vereniging.

Het zomerhuis in Groet werd gebouwd in opdracht van de Amsterdamse advocaat mr R.H. Dijkstra. Het blokvormige huis is eenvoudig van bouwwijze en is een prachtig bewaard gebleven voorbeeld van Het Nieuwe Bouwen naar een ontwerp van Ben Merkelbach en Charles Karsten. Het werd opgetrokken in hout, baksteen, staal en glas. Het is een open woning met veel aandacht voor zon en ruimte.

Vereniging Hendrick de Keyser Monumenten

Hendrick de Keyser Monumenten zet zich sinds 1918 in voor het behoud van architectonisch of historisch waardevolle monumenten; gebouwen en hun interieurs. Eenmaal verworven panden blijven voor altijd in bezit. Vanuit deze missie houdt ‘Hendrick de Keyser’ deze bijzondere gebouwen zorgvuldig in stand voor nu en toekomstige generaties. Hendrick de Keyser vindt het belangrijk dat het publiek kan kennismaken met de nationale woongeschiedenis door de huizen te bezoeken en erin te wonen, werken en logeren.

Toegang
Geïnteresseerd? Je bent van harte welkom op dinsdag 27 februari om 19.45 uur in De Blinkerd in Schoorl, Heereweg 150a. De toegang is € 5,-, contant te voldoen bij de ingang van de zaal. Voor leden van Scoronlo is de toegang gratis. De lezing is georganiseerd door de Historische Vereniging Scoronlo in samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard.