Afbeelding
(Foto: )

Sophia Mourão Bakker nieuwe kinderburgemeester gemeente Bergen

Duurzaam

BERGEN - De 11-jarige Sophia Mourão Bakker wordt de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Bergen. Sophia volgt na de zomer de huidige kinderburgemeester, Thomas Meereboer, op. Ze woont in Bergen en zit op de Adriaan Roland Holstschool.

“Het was een hele moeilijke keuze”, zegt burgemeester Lars Voskuil. “Negen enthousiaste kinderen hadden gereageerd. Allemaal toonden ze zich maatschappelijk betrokken en wisten ze de belangen van kinderen goed te verwoorden. Ze brachten goede ideeën aan om het voor kinderen nog aantrekkelijker te maken in de mooie gemeente Bergen.”

Sophia vindt het belangrijk om naar de mening van andere kinderen te luisteren, bijvoorbeeld om te horen hoe zij denken over het milieu en hoe je dieren kunt beschermen. Ook zou ze graag zien dat meer kinderen gaan sporten. En ze wil graag meer betrokken raken bij ouderen die in een verzorgingshuis wonen.

Ze vindt dat ze straks een heel belangrijke taak heeft. “Ik ga goed luisteren naar wat de kinderen willen en hoop dat er veel ideeën komen. Haar idee is om daarvoor snel een enquête uit te zetten op de scholen.”

Installatie in de gemeenteraad

Na de zomer wordt zij officieel geïnstalleerd tijdens een raadsvergadering. Vanaf dat moment mag Sophia zich ‘echt’ de kinderburgemeester van de gemeente Bergen noemen. Ze wordt de tweede van de gemeente Bergen.

Een kinderburgemeester vertegenwoordigt de kinderen uit de gemeente; wat vinden kinderen belangrijk en waar vragen ze aandacht voor? Daarnaast is de kinderburgemeester samen met de burgemeester van Bergen aanwezig bij belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen. “Onze kinderburgemeester is voor mij als burgemeester belangrijk om voeling te houden met de jeugd”, aldus burgemeester Lars Voskuil.

Afbeelding
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 8 aug, 17:40
Afbeelding
Mens en blinkerds Column HVB augustus 8 aug, 12:43
Afbeelding
Reuzenrad keert deze zomer nog terug in Egmond Algemeen 8 aug, 12:02
Afbeelding
Temperatuur stijgt in Derp: Caribbean weekend is aan Foto’s 7 aug, 14:28
Afbeelding
Studiekring 50plus Bergen zoekt nieuwe leden Algemeen 7 aug, 12:16
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:43
Afbeelding
Vandaag in het duin: ‘Het duinviooltje’ Rubriek 6 aug, 10:56
Afbeelding
IVN-natuurwandeling in de Wimmenummerduinen Algemeen 6 aug, 06:07
Afbeelding
Sfeervolle kunstmarkt in hartje Bergen Algemeen 5 aug, 12:08
Afbeelding
Avondwandeling door Eendenkooi ‘t Zand Algemeen 5 aug, 07:03
Afbeelding
Cultuurprijswinnaars op laatste Lindegrachtconcert Algemeen 4 aug, 14:27
Afbeelding
Timmerdorp Egmond aan Zee 2022: ‘Timmeren en genieten’ Algemeen 4 aug, 13:31
Afbeelding
Acoustic Mix in Hoeve Overslot Algemeen 4 aug, 12:10
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.