Klimaatplein Bergen is gestart: ‘Belangrijk communicatiemiddel naar onze inwoners’

Duurzaamheid
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

BERGEN - De gemeente Bergen heeft vanaf vandaag een digitaal Klimaatplein waar inwoners eenvoudig hun weg kunnen vinden richting verduurzaming. Een bezoek aan klimaatplein.bergen-nh.nl helpt om op ieder moment informatie op te halen wanneer iemand daar aan toe is. Of het nu gaat om het loskoppelen van de regenpijp of elektrisch rijden, veel is op deze plek te vinden.

Wethouder Ernest Briët: “Het Klimaatplein vormt voor ons een belangrijk communicatiemiddel naar onze inwoners. We willen het hiermee makkelijker maken voor iedereen om stappen te zetten naar verduurzaming. Of het nu gaat om kleine bespaartips of grotere maatregelen als een warmtepomp, je vindt er alles met eventueel een doorverwijzing naar een beschikbare subsidie.”

Niet iedereen is op hetzelfde moment toe aan het maken van duurzaamheidsstappen. Deze website kan een mooi startpunt zijn om te kijken welke stap kan worden gemaakt. En iedere stap is goed.

Heel veel tuinen binnen onze gemeente hebben bijvoorbeeld nog verharding. Daardoor kan het water, bij hevige regenval, slechter de grond in en wordt het rioolstelsel overbelast. Dan is het makkelijk als je op het Klimaatplein kunt zien hoe je een tuin anders kunt inrichten en daarmee ook je eigen leefruimte koeler kunt maken

Centraal informatiepunt

Het Klimaatplein voor inwoners vormt een centraal informatiepunt. Op deze website kunnen inwoners informatie vinden over wat er mogelijk is, wat ze als inwoner kunnen doen, welke subsidies ze kunnen aanvragen en aan welke acties ze kunnen meedoen. Het kennisportaal Klimaatplein is een informatiebron voor iedereen die werkt aan verduurzaming. Je vindt er praktische informatie, handige hulpmiddelen, inspirerende voorbeelden en de laatste nieuwtjes.