Meedenkers gezocht - Aan de slag met openbare ruimte Mooi Bergen 2.0

Nieuws

De gemeente Bergen zoekt meedenkers voor de inrichting van de openbare ruimte van het plan Mooi Bergen 2.0. Wethouder Odile Rasch: “De openbare ruimte is van ons allemaal. Logisch dus, dat we daar allemaal over willen meedenken. Hoe vindt u dat het centrum van Bergen eruit moet zien? In oktober gaan we graag met u om tafel!”. Vooraf aanmelden voor deze bijeenkomsten in oktober kan nu al met een mailtje naar l.duin@bergen-nh.nl. Graag met vermelding van: meedenken met openbare ruimte Mooi Bergen 2.0. Natuurlijk hoort u nog waar en wanneer de bijeenkomsten gehouden worden.

Het ontwerpen en inrichten van de openbare ruimte is natuurlijk een vak. Daarom helpen een landschapsarchitect, stedenbouwkundige en verkeersdeskundige tijdens de bijeenkomsten om wensen van inwoners en ondernemers op papier te krijgen. Het ontwerpen en inrichten van de openbare ruimte bestaat grofweg uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel gaat over de inrichting met bomen, speelplekken, kunst en straatmeubilair, zoals banken, fietsenrekken en lantaarnpalen. Het tweede onderdeel is het verkeerskundige ontwerp. De inrichting van straten en de pleinen bepaalt hoe fietsers, voetgangers en auto’s veilig samen de weg delen. Daarnaast is het type bestrating bepalend. Tijdens de bijeenkomst over Mooi Bergen in de Ruïnekerk eerder in juni vertelde een verkeersdeskundige over de mogelijkheden van “shared space”. Wellicht is deze manier van inrichten ook te gebruiken voor het centrum van Bergen. Daarover kan in oktober ook verder worden gepraat en getekend.

Eerst akkoord van de raad
Het wachten is nog wel even op de gemeenteraad. Die moet donderdag 1 oktober eerst een klap geven op de stedenbouwkundige contourenschets voor het centrum van Bergen. Op deze schets is de ligging van de gebouwen ingetekend. Daarna is het tijd om samen aan de slag te gaan met de inrichting van de openbare ruimte. Meer over Mooi Bergen 2.0 is te vinden op www.mooibergen.nl.