Sprookjesachtige lichtjesavond in Bergen

Nieuws

BERGEN - Bergen ziet er woensdag 5 augustus weer betoverend uit met de duizenden jampotjes, kaarsen en lampionnen in tuinen en straten. Een van de initiatieven die avond zijn de sprookjestaferelen bij De Nieuwe Marke.

Bewoners versieren hun tuin of straat op deze traditionele lichtjesavond. Massaal stromen mensen van heinde en verre naar het centrum om de feeërieke sfeer en gezelligheid met eigen ogen te aanschouwen. Voor velen is lichtjesavond, die naar verluidt teruggaat naar het jaar 1926 toen de VVV aan de Bergenaren vroeg hun tuinen te versieren om toeristen te trekken, een uitgelezen gelegenheid om vrienden uit te nodigen voor een sfeervolle borrel in de voortuin, in de kroeg of op het terras.

Sprookjesachtige taferelen

Woon- en zorgcentrum De Nieuwe Marke houdt de traditie in ere met het tentoonstellen van sprookjesachtige taferelen zoals ook ooit het geval was aan het Middenpad en de Kleine Dorpsstraat. Belangstellenden mogen een ‘verlichtingspuzzel’ maken in de tuin of bij slecht weer in de Tuinzaal. Het terrein is gratis toegankelijk en rolstoelvriendelijk. Voorafgaand aan de route kan men vanaf 17.00 uur deelnemen aan het ‘Verlichtings buffet’ in het restaurant voor slechts €14,50 per persoon (excl. drank), met muziek van harpiste Colet van Nierop. Opgeven kan via tel. 072-5895944.
Wie lichtjesavond in Bergen wil bezoeken wordt aangeraden niet met de auto naar het dorp te komen. Het centrum is namelijk vanaf 19.00 uur voor het verkeer afgesloten. Ook is een groot aantal parkeerplaatsen niet beschikbaar. Per fiets komen of het openbaar vervoer is een aanrader.