'Economische vitaliteit belangrijk' - Ondernemers ontmoeten elkaar bij Vinden & Binden

Nieuws

EGMOND AAN ZEE - In Hotel Zuiderduin wordt maandagavond 5 oktober het negende Ondernemerscongres Vinden & Binden gehouden. Het congres is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Bergen, Rabobank Noord-Kennemerland en lokale ondernemers. Een gesprek met burgemeester Hetty Hafkamp en Rabobankdirecteur Ugur Pekdemir.

"We zijn in 2007 gestart met het congres om ondernemers in het zonnetje te zetten”, steekt burgemeester Hafkamp van wal. "Het is bijzonder voor ondernemers om een prijs te krijgen. Naast erkenning is het ook een goede gelegenheid om je eigen bedrijf te profileren. In die zin doet Hotel Zuiderduin, waar we ieder jaar gastvrij worden ontvangen en die vorig jaar zelf de prijs in de wacht sleepte het heel goed."
Ugur Pekdemir: "Net als de gemeente vinden wij economische vitaliteit belangrijk. De maatschappij heeft ondernemerschap nodig, evenals verantwoordelijkheid nemen en lef tonen. Het congres is een goede gelegenheid voor ondernemers om elkaar te ontmoeten en inspiratie op te doen." Hafkamp voegt hieraan toe: "Het bedrijfsleven verdient de aandacht. Het is voor ondernemers hard werken, vandaar dat wij door blijven gaan met dit congres. De gemeente Bergen heeft veel bedrijven die ook nog eens heel veelzijdig zijn. Het mooie van de Ondernemersprijs Bergen Verzetten vind ik dat ieder bedrijf kan meedoen: de prijs is niet voorbehouden aan grote bedrijven." Pekdemir: "En ook niet aan alleen Rabobank-klanten, zoals wel eens wordt gedacht. Iedereen kan meedingen en gelukkig zien we dat ook aan de aanmeldingen die we in de loop der jaren krijgen: van klein naar groot en van rijp naar groen. De gemeente Bergen heeft veel interessante bedrijven binnen haar grenzen." Hafkamp: "Je moet het ook niet groter maken dan het is. Het is op gemeentelijke schaal, heel lokaal en dat vind ik ook de charme van deze ondernemersprijs en van dit congres. De aandacht blijft nodig. Pas als er geen genomineerden meer zijn, gaan we wel eens kijken hoe we verder gaan, maar dat is tot nu toe zeker niet het geval!"

Platform en ontmoetingsplek

Pekdemir: "Met dit congres willen we kennis brengen en een platform bieden. We nodigen sprekers uit die ondernemers aan het denken zetten. Zo verwacht ik dat de spreker van dit jaar, Rolf Adema van Groene Tomaat Marketing bij veel ondernemers voor herkenning zal zorgen en ze aan het denken zal zetten over hun eigen bedrijf. Het gaat erom dat je er samen een succes van wilt maken, dat je gezamenlijk wilt ondernemen. Dan creëer je synergie. In de praktijk betekent dit, dat je verder dan je eigen winkelstraat moeten denken. Houd het niet alleen bij je eigen voordeur, maar zoek naar mogelijkheden om elkaar te versterken. Als je met die intentie kijkt, zie je opeens veel meer!" Hafkamp: "Ik zie uit naar het congres. Wat mij ieder jaar weer raakt is de enorme blijdschap van de winnaars. Dat vind ik heel bijzonder om te zien, dat mensen zo trots zijn op hun bedrijf. Vaak nemen ze ook hun medewerkers mee en wordt het gedeelde trots en feestvreugde. Tenslotte moet je het ook binnen een bedrijf samen doen." Ze voegt eraan toe: "Ik heb nog wel wat wensen voor dit congres: Ik zou graag willen dat het aantal deelnemers toeneemt, dat mensen er echt bij willen zijn. Dus ondernemers, kom naar het congres! Niet alleen voor de spreker, maar ook voor de netwerkborrel na afloop. Daarnaast zou ik graag weer eens een vrouwelijke spreker op het podium zien. In de praktijk blijkt het moeilijk te zijn om interessante vrouwelijke sprekers te vinden. Suggesties voor volgend jaar zijn dus welkom!"
Ondernemers kunnen zich aanmelden voor Vinden & Binden via de website van de gemeente Bergen.