Kinderboekenweek bij De Boswaid

Nieuws

EGMOND AAN DEN HOEF - Het is Kinderboekenweek bij De Boswaid. Woensdag hebben de leerlingen en professor Prwzalidoritch samen het startsein gegeven. Het thema is ‘Raar maar waar’. Leerlingen van de Boswaid gaan op ontdekking tijdens de Kinderboekenweek. Dat doen ze tijdens allerlei proefjes en activiteiten in de klaslokalen en natuurlijk door het lezen van heel veel leuke en interessante boeken over natuur, techniek en wetenschap.

Vrijdag 16 oktober organiseren de leerlingen van 13.45 tot 15.00 uur allerlei spannende en verrassende activiteiten in de klassen. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken en de sfeer te proeven in de school.
Na een spetterende opening met veel rook en de Raar-maar-waar-dans, gingen de leerlingen door een laboratoriumsluis. In deze sluis is iedereen -raar maar waar- veranderd in een ‘onderzoeker’. Gehuld in een laboratoriumjas met een 3d-onderzoeksbril op de neus gingen de leerlingen naar hun klaslokaal. Daar verraste Professor Prwzalidoritch de leerlingen met een speciaal experiment, met zijn reageerbuisjes, flesjes en pipetjes veranderde hij een rode kool in een roze kool. De kinderen keken ademloos toe. Sommigen bedachten dat het geheimzinnige goedje in de pipet misschien wel iets met azijn te maken. De komende tijd werken de leerlingen uit info- en verhalenboeken aan allerlei wetenschaps- en natuurdingen: denk aan schutkleuren voor dieren, groei en bloei, de ontwikkeling van de mens, sterren, planeten, fotocamera’s, uitvindingen en robots. In de gangen zijn proefjes te doen en kunnen de leerlingen experimenteren, kijken en voelen.

Afsluiting

Vrijdag 16 oktober sluiten de leerlingen van 13.45 tot 15.00 uur de Boekenweek feestelijk af met allerlei leuke, spannende en verrassende activiteiten in de klassen. Ook professor Prwzalidoritch is aanwezig. Iedereen uit Egmond is van harte welkom om te komen kijken en sfeer te proeven. Koffie, thee, limonade en iets lekkers staan klaar!