'Veel te zien en beleven' - Kunst10daagse Bergen - 17 tot en met 26 oktober

Nieuws

BERGEN - Het aftellen is begonnen. Van 17 tot en met 26 oktober wordt de Kunst10daagse Bergen gehouden. Met een nieuw bestuur, een veelzijdig programma, De Ontdekking als thema en enkele locaties buiten Bergen en Bergen aan Zee, heeft de 22ste editie nu al een nieuwe dimensie gekregen.
Jaarlijks trekt de Bergense Kunst10daagse veertig- tot vijftigduizend bezoekers naar Bergen. Op 160 locaties presenteren circa 260 kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werk. Doel van het huidige bestuur is het evenement breder te trekken dan voorgaande jaren. Het publiek kan naast exposities en installaties rekenen op een groot scala aan optredens, workshops, wandelingen, concerten, voordrachten en voorstellingen, shows en films. Zo wordt zaterdag 25 oktober in filmhuis Cinebergen van 19.30 tot 20.30 uur het jongerenproject Kunstkijkers vertoond. Natuurlijk kan jong en oud ook genieten van dicht- en schrijfkunst, beeldhouwwerk, fotografie, etsen en keramiek. Ook de Installaties van acht kunstenaars op de weide van Het Hof beloven heel bijzonder te worden. Op diverse locaties in Bergen en Bergen aan Zee staan muziek-, theater- en filmvoorstellingen op het programma. Sommige zijn gratis te bezoeken, voor andere wordt een entreeprijs gevraagd. "Er is veel te zien en beleven. Door het evenement zo veelzijdig te maken", vertelt bestuurslid John Moreu namens Stichting Kunst10daagse Bergen, "krijgen alle artistieke ondernemers van moderne kunst de gelegenheid zich aan een breder publiek te tonen."

Verrassingen op bijzondere locaties

In de Ruïnekerk is het NH Componistengala, in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee wordt een bijzonder Kaarslichtconcert gegeven met Emmy Verhey en het publiek kan genieten van straatmuziektheater van Troubamour. 'Fietsmuziek' is een fietstocht langs de noordrand van Bergen met concerten, voordrachten en verrassingen op bijzondere locaties. Na afloop speelt Ivo Janssen in de Ruïnekerk de 20 Bagatellen van Simeon ten Holt. Tijdens The Village Cruise wordt in zes huiskamers een programma van wereldmuziek uitgevoerd. De Ontdekking, het thema van de Kunst10daagse, is een vrolijke Parade van 20 topmusici en voordrachtskunstenaars uit de regio. Ook het trio Rodin is vertegenwoordigd met een kamermuziekconcert in de Ruïnekerk. Kaartverkoop bij de Eerste Bergense Boekhandel, bij de informatiekiosk van de Kunst10daagse op het Plein en via info@vaart.biz.
De opening van de Kunst10daagse op 17 oktober is eenvoudiger van opzet "De sluiting daarentegen wordt spectaculair! Zaterdag 25 oktober is iedereen welkom op de slotmanifestatie op de weide van Het Hof aan de Eeuwigelaan."
Catalogus

Bemachtig de catalogus met een volledig overzicht van de deelnemende kunstenaars, locaties, routes en het evenementoverzicht bij onder andere: De Eerste Bergensche Boekhandel aan Oude Prinsweg 11, Boekhandel Thomas aan Stationsstraat 7-9, hotel Blooming aan Duinweg 5, Drieënhuizen aan Stationsstraat 13 en Sluistuinen aan Oude Helderseweg 85b in Alkmaar. Bekijk het programma op www.dekunst10daagse.nl