RTV80 volgt sportweekend Egmond

Nieuws
Verslaggever Adri Wittebrood in actie (Bron foto: RTV80)
Verslaggever Adri Wittebrood in actie (Bron foto: RTV80) rodi.nl

EGMOND AAN ZEE - RTV80, de lokale tv- en radiozender van de gemeente Bergen, presenteert zaterdag 13 januari een live-verslag van de Strandrace Egmond-Pier-Egmond. De omroep brengt een dag later, op zondag 14 januari, een verslag van de Halve Marathon van Egmond. De uitzendingen beginnen al op vrijdag, dan presenteert Radio 80 een voorbeschouwing op de Halve Marathon.

Radio 80 verzorgt vrijdag tussen 19.00 en 21.00 uur een voorbeschouwing van de Halve Marathon. Dat gebeurt live vanuit Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee. Jan Hopman, Cees Kager en Adri Wittebrood blikken vooruit en praten met deelnemende atleten. Het ATB-live verslag van Egmond-Pier-Egmond is zaterdag tussen 08.00 en 11.00 uur op TV80 en Radio 80 te volgen. Verslaggevers volgen vanuit jeeps en op vaste punten langs de route de wedstrijd van start tot finish.

Halve marathon

De sportuitzendingen op Radio 80 beginnen zondag van 8.00 tot 11.00 uur met de ‘Warming up’. Meewerkende organisaties doen in dit programma het woord, zoals het Rode Kruis en de Egmondse Reddingsbrigade. Vervolgens presenteren Radio en TV80 tussen 11.00 en 15.00 uur hét live verslag van de 46e Halve Marathon van Egmond. Verslaggevers vanuit jeeps en langs de route houden de tv-kijkers en radioluisteraars op de hoogte van alle ins en outs, van start tot finish. De regionale omroep NH en Schoon Producties werken aan de twee live verslagen mee.

Frequenties

TV-frequenties: Analoog: kanaal S12 en digitaal via Ziggo TV: kanaal 44. Meeluisteren én kijken kan ook via TV80. Radio-frequenties: 105.9 FM (autoradio in de hele regio), 96.5 kabel (in de gemeente Bergen). Meeluisteren naar het gecombineerde tv- en radioverslag kan ook via TV80. Internet (tv en radio-verslag): www.rtv80.nl. Voor radio klik ‘Radio’ en ‘luister live’. Voor tv: klik ‘TV80’ en ‘kijk live’. Ook via Uitkijkpost.nl, YouTube en Ustream zijn de uitzendingen te volgen.