Help je ook een handje? (Foto: aangeleverd)
Help je ook een handje? (Foto: aangeleverd) rodi.nl

Bergerweg kan schoner - Vrijwilligers pakken zwerfvuil langs fietspad aan

Nieuws

BERGEN - Het is een doorn in het oog van veel fietsers die dagelijks tussen Alkmaar en Bergen fietsen: het zwerfafval langs de fietspaden van de Bergerweg. Blikjes, flesjes, wikkels; er ligt een bonte verzameling vuil, achteloos achtergelaten door anonieme gebruikers, maar met schadelijke gevolgen voor de vogels in de nabije omgeving, de water - en de bodemkwaliteit.

Zaterdag 24 maart is het Landelijke Opschoondag in Nederland. Een dag waarop overal in het land op de diverse locaties de handen uit de mouwen worden gestoken om de omgeving schoner te maken. De vrijwilligers van Love Not Waste en El Kombi pakken de Bergerweg aan en roepen alle Bergenaren op om mee te doen. Deelnemers kunnen kiezen om te starten vanuit Alkmaar, bij parkeerplaats Speeltuin de Batavier of vanuit Bergen vanaf de rotonde Nesdijk. Halverwege verzamelen de schoonmakers op de parkeerplaats van de Meermin/TAQA voor koffie, thee, limonade en wat lekkers. De start van de schoonmaak is om 10.00 uur en duurt tot 11.30 uur. De deelname is gratis en er zijn handschoenen, vuilniszakken en vuilgrijpers aanwezig. Voor extra informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met de organisatie via: info@lovenotwaste.com

De vrijwilligers van Love Not Waste zijn doorgaans op het strand te vinden met beach clean up spelletjes. Oprichtster Gaby van Wonderen werkt daarnaast met bedrijven aan verduurzaming en bijzondere recyclingsprojecten, zoals het maken van een beach tennis racket machine of meubilair van afval. El Kombi verhuurt SUP-surfboards in Alkmaar voor een tocht over de grachten. Eigenaresse Nanda van den Ham deelt afvalbakjes uit zodat de suppers tijdens hun tocht de grachten schoon kunnen maken. Ze merkt dat de deelnemers hartstikke fanatiek worden. De dames verenigen nu de krachten en gaan aanstaande zaterdag gezamelijk aan de slag met een groep vrijwilligers om de Bergerweg afval-vrij te maken.

Afbeelding
Origineel of namaak? Column HVB 4 dec, 11:38
Afbeelding
Inschrijving geopend voor WereldLichtjesDag Algemeen 3 dec, 10:37
Afbeelding
Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’ Algemeen 2 dec, 16:10
Afbeelding
Laatste duinwandeling Wimmenummerduinen 2022 Algemeen 2 dec, 13:47
Afbeelding
Weken als een waaier van kleuren Algemeen 2 dec, 10:35
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Wanneer mag je een deurwaarder inschakelen? Algemeen 1 dec, 15:55
Afbeelding
Aan tafel met.. eigenaren voormalig Stoomtram Station Egmond Algemeen 1 dec, 13:50
Afbeelding
Film van de Week: Rose Cultuur 1 dec, 13:04
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen 15 maart 2023 Gastcolumns Duinstichting 1 dec, 12:04
Afbeelding
Fjoertoerbeesten in Egmond Algemeen 1 dec, 10:44
Afbeelding
Op safari van Groet naar Egmond-Binnen Algemeen 1 dec, 10:30
Afbeelding
Surprises voor kinderen uit de crisisnoodopvang Algemeen 1 dec, 10:27
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.