Reinbert de Leeuw en Fuse in festival Cantonaal

Nieuws
Nederlands ensemble Fuse speelt onder meer een bewerking voor sextet van Ten Holts virtuoze Capriccio voor viool. (Foto: aangeleverd)
Nederlands ensemble Fuse speelt onder meer een bewerking voor sextet van Ten Holts virtuoze Capriccio voor viool. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

BERGEN - In het Bergense festival Cantonaal, gewijd aan de composities van Simeon ten Holt en zijn tijdgenoten, speelt Reinbert de Leeuw op 10 mei, vlak voor zijn tachtigste verjaardag, nog één keer de hoogtepunten van zijn Satie-programma. Op 11 mei vertolkt Fuse muziek van Ten Holt, Ligeti, Frahm en Riley. Beide avonden zijn in de Ruïnekerk. Aanvang is 20.00 uur.

In Bergen was het lang een traditie dat er in mei muziek klonk van Simeon ten Holt. Kunstgetij heeft die traditie opgepakt met het festival 'Cantonaal', jaarlijks in het weekend van Hemelvaart. Pianist, componist en dirigent Reinbert de Leeuw is al tientallen jaren niet weg te denken van de Nederlandse muziekpodia, maar op het moment dat hij Satie gaat spelen, krijgt hij opeens het aura van een levende legende. Nederlands ensemble Fuse speelt onder meer een bewerking voor sextet van Ten Holts virtuoze Capriccio voor viool; een voorproefje daarvan was laatst te zien in Podium Witteman. Het ‘huisorkest’ van dat populaire programma staat erom bekend het avontuur niet te schuwen. De Bergense kunstenaar Theresa Ferket draagt bij aan het festival: haar tekeningen, vervat in de bundel ‘Licht en Lijn’ zijn geïnspireerd op de muziek van onder meer Simeon ten Holt. Ferket is beide avonden aanwezig om haar werk te signeren.
Stuur voor meer informatie of reserveren een e-mail naar: kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06-50584308. Kaarten zijn ook aan de zaal verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt en bij de Eerste Bergensche Boekhandel.