Eerste zomerbraderie Egmond aan Zee schot in de roos

Nieuws
De Flying Acrobats hoog in de lucht op het burgemeester Eymaplein
De Flying Acrobats hoog in de lucht op het burgemeester Eymaplein (Foto: Ed Bausch)

EGMOND AAN ZEE - Een schot in de roos. Dat was het woensdagavond in Egmond aan Zee. De nieuwe opzet van de zomerbraderie, alle woensdagavonden tot eind augustus, bracht velen op de been. Het was duidelijk dat iedereen, inwoners, dagjesmensen en toeristen hunkerden naar wat leuks. En er was veel leuks, zeker ook juist voor gezinnen en kinderen. “En dat gaan we de hele zomer zo doen”, vertelt een glunderende Joost Botman, die namens de gemeente de ondernemersvereniging, de BIZ, begeleidt. “De braderie werd nog wel eens gezien als een verdienmodel, misschien dat het daarom wat was afgegleden. Nu doen we met elkaar een investering, om te laten zien hoe leuk het is in Egmond aan Zee, van binnenrijden tot op het strand.” Ondernemersvoorzitter Harry Harms zag dat het goed was.

De Egmonden roeren zich

Het burgemeester Eymaplein bewees zich met zicht op de duinen als prachtige locatie voor straattheater. De Flying Acrobats gaven er twee spectaculaire voorstellingen. Daar lustte iedereen wel pap van. De Voorstraat was al meteen vanaf de opening van de braderie vol met kijkers en kopers. De meeste zaken waren open. Bij de centrale strandopgang was het ‘Gejut’ dat de aandacht trok, met de medewerkers in oude klederdracht en van alles te doen voor kinderen, in en rond de Nijntje-boot. En ook zij zullen vaak te zien zijn tijdens de braderieën.

Visserijdag en Hoever Dorpsfeest

Met de serie braderie-avonden is het verhaal niet klaar. Er komt een ‘Zomertheater’ op zondagen. Daarvan is al bekend dat trompettist Eric Vloeimans met zijn nieuwe groep op 20 augustus op het strand een eerste jazzfestival komt opluisteren. Volgende week, 17 juni, traditioneel de zaterdag voor vaderdag, is er toch weer een heuse Visserijdag. “Maar ook die kent nu een andere opzet”, vertelt Joost. “Je moet het zien als een lopend festival op het strand en op de boulevard, met de hele dag van alles te beleven. Kijk alvast maar op egmondsevisserijdag.nl. En dan is er dit weekend, 10 en 11 juni in een ander Egmond het Hoever Dorpsfeest.

Kijk op hoeverdorpsfeest.nl. De Egmonden roeren zich!

Een beeld van de belangstelling in de Voorstraat
Het Egmonder ‘Gejut’ organiseert alle woensdagavonden van alles voor gezinnen en kinderen, bij de Nijntjeboot