Grofvuil laten ophalen of wegbrengen in Bergen NH? Zo werkt dat!

Nieuws
Waar kun je je grofvuil wegbrengen of op laten ophalen Bergen NH?
Waar kun je je grofvuil wegbrengen of op laten ophalen Bergen NH? (Foto: PR)

BERGEN NH - Waar breng je die oude stoel die je niet meer ziet zitten naar toe? En waar moeten die planken heen die je niet meer gebruikt? Je kunt in Bergen (Noord-Holland) allerlei soorten afval zelf direct wegbrengen of laten ophalen. Maar hoe werkt het grofvuil laten ophalen of wegbrengen in Bergen NH? In dit artikel vind je een overzicht.

Afvalpunt Bergen NH

Er zijn in en rond Bergen zes afvalbrengstations (milieustraten). Hier kun je terecht met grof afval, tuinafval, klein chemisch afval, textiel, elektrische apparaten en bouw/sloopafval. Er is één afvalpunt voor je grofvuil in Bergen waar je je grofvuil kunt wegbrengen. Het adres van het afvalbrengstation in Bergen is Kerkedijk 35s / hoek Molenweidtje, Bergen . Het is mogelijk om je grofvuil Bergen te brengen naar deze afvalpunten in de buurt:

  • Bergen: Kerkedijk 35s / hoek Molenweidtje, Bergen 
  • Egmond aan Zee: P. Schotsmanstraat 10, Egmond aan Zee
  • Schoorl: Nieuwendam 1, Schoorl
  • Uitgeest: Molenwerf 27, Uitgeest
  • Castricum: Schulpstet 18, Castricum
  • Heiloo: Rosendaal 2, Heiloo

Openingstijden grofvuil wegbrengen Bergen NH

Dit zijn de openingstijden van het afvalbrengstation in Bergen NH:

Maandag13.30-16.00 uur
Dinsdag14.30-16.30 uur
Woensdag13.30-16.00 uur
Donderdag14.30-16.30 uur
Vrijdag13.30-15.30 uur
Zaterdag12.30-16.30 uur
ZondagGesloten

Bekijk hier de ophaaldagen van de andere milieustraten rondom Bergen.

Afvalpas ondergrondse container gemeente Bergen

Voor het gebruik van een ondergrondse container heb je een pasje nodig. Let op: dit is alleen van toepassing op huishoudens zonder rolcontainers. Als je al rolcontainers bij je woning hebt, kun je geen pasje aanvragen voor een ondergrondse container.

Grofvuil laten ophalen Bergen NH

Groot of zwaar afval in Bergen kan niet in een rolcontainer worden geplaatst. Voorbeelden hiervan zijn meubels, vloerbedekking en takkenbossen. Alleen inwoners van gemeente Bergen kunnen grofvuil aanmelden voor particuliere huishoudens.

Bedrijven, scholen en verenigingen kunnen geen grof afval laten ophalen in Bergen en krijgen geen terugbetaling van de kosten als ze dit toch aanmelden. Het aanmelden van afval gebeurt online.

Meld hier je afval aan om het op te laten halen in Bergen NH.

Mijn Afvalzaken Bergen NH

Om constant up-to-date te blijven over afval gerelateerde informatie in gemeente Bergen, maak je gebruik van de afval-app. Met behulp van de app kun je ook eenvoudig uw afvalzaken regelen. Installeer de Mijn Afvalzaken-app op je telefoon of tablet. Mocht je de app niet willen of kunnen downloaden, dan zijn er ook andere opties beschikbaar.