Fjoertoer 2023 Egmond aan Zee: een stormachtige, doch betoverende editie (Fotoverslag)

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Rob Glas)

EGMOND AAN ZEE - Een stormachtige editie. Zo zag de Fjoertoer er - met name vrijdagavond - helaas uit afgelopen weekend. Het mocht de pret zeker niet drukken. ‘’Dat ik mijn drone nog heb, is een wonder’’, vertelt fotograaf Rob Glas, die het weer trotseerde en prachtige beelden heeft gemaakt. Niet alleen Rob Glas, maar ook Sjef Kenniphaas maakte prachtige foto’s. Geniet mee van hun foto’s van de leukste, gezelligste en kleurrijkste wandeltocht van Egmond aan Zee.

Een unieke wandelervaring werd het zeker. Magische lichtkunstwerken en betoverende decors vormen - als altijd - een smakelijk recept voor alle deelnemers. Jong en oud konden genieten van al het moois dat was voorbereid. Het slechte weer op de vrijdagavond zorgde er helaas voor dat sommige lichtwerken uit voorzorg afgebroken moesten worden, maar het enthousiasme van de deelnemers was er daardoor niet minder op.

Hoogtepunten

Talloze kunstwerken sierden Egmond en omgeving. Eén van de hoogtepunten was de kleurrijk versierde kerk in de Voorstraat en uiteraard de verlichte vuurtoren.

16.000


In Egmond aan Zee namen meer dan 16.000 wandelaars deel aan de Fjoertoer Egmond, een recordaantal voor het avondwandelevenement georganiseerd door Le Champion op 24 en 25 november. De routes van 20, 16, 12 en 6 km brachten deelnemers langs diverse licht- en vuuracts in de Egmonden en Heiloo. Ondanks de harde wind op vrijdag, genoten de wandelaars van het unieke evenement. Op zaterdag was het wandelweer uitstekend, en er werd € 5.900,- gedoneerd aan het goede doel: KRNM Egmond en Reddingsbrigade Egmond.

Fairytale Fjoertoer

Dit jaar stond de 9e editie in het teken van het thema ‘Fairytale Fjoertoer’, wat resulteerde in talloze sprookjesachtige taferelen. Kunstenaars, bewoners en deelnemers lieten zich inspireren door straattheater, sprookjesfiguren en fantasiewerelden. Het evenement bracht wandelaars van het ene betoverende schouwspel naar het andere.

Fjoerste huis

Naast de wandelaars en de organisatie deden ook bewoners langs de route hun uiterste best om van het evenement een succes te maken. Een speciale bewonersverkiezing werd gehouden om het ‘Fjoerste huis’ uit te roepen, waarbij 11 huizen meedongen. Honderden bewoners versierden hun huizen en moedigden wandelaars langs de route aan.

5.900 euro

Sinds de eerste editie zijn de KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond het goede doel van het evenement. Dit jaar werd een recordbedrag van € 5.900,- gedoneerd, en de cheque werd voorafgaand aan de start uitgereikt.

Tiende editie

De 10e editie van de Fjoertoer Egmond staat gepland voor 2024 op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. De algemene inschrijving opent op maandag 25 juni, waarbij leden zich al van 10 t/m 24 juni kunnen inschrijven. Het belooft een feestelijke editie te worden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding