BIZ Bergen Centrum start in 2024

Nieuws
Samenwerken in de BIZ
Samenwerken in de BIZ (Foto: Blue Planet Studio - stock.adobe)

Afgelopen maand stemde 71% van de uitgebrachte stemmen voor de oprichting van een Bedrijven Investeringszone (BIZ) in Bergen Centrum. Daarmee is er voldoende draagvlak onder de ondernemers. Per 1 januari 2024 gaat de BIZ van start voor een economisch vitaal, en aantrekkelijk centrumgebied.

Voorzitter en initiatiefnemer Steef van Leeuwen: “Na de positieve resultaten in Egmond en
Schoorl om als ondernemers beter samen te werken, ben ik blij dat we ook in Bergen kunnen
starten. We worden hiermee de grootste BIZ in de gemeente en kunnen via gezamenlijke
marketing, evenementen en activiteiten Bergen nog aantrekkelijker maken voor onze inwoners en bezoekers.” Tenminste de helft van de ondernemers binnen het BIZ-gebied moest een stem uitbrengen. De opkomst bij de stemming was 61%. Met 71% van de uitgebrachte stemmen voor de oprichting krijgt BIZ Bergen Centrum groen licht. Wethouder Marco Wiesehahn-Vrijman (economische zaken) is erg blij met het draagvlak: “Ik wil de BIZ stichting en het bestuur van harte feliciteren met dit positieve resultaat. Het is supermooi dat deze BIZ kan optreden namens de ondernemers in Bergen Centrum en als gesprekspartner kan dienen voor de gemeente. Samen hebben we het doel Bergen aantrekkelijk te maken en houden voor onze bewoners en bezoekers. Nu kunnen we aan de slag.”

Het doel van de BIZ is samenwerken aan een aantrekkelijk, hoogwaardig en toekomstbestendig centrumgebied in Bergen. De initiatiefnemers hebben hiervoor een activiteitenplan opgesteld. Tijdens bijeenkomsten en vele gesprekken is hiervoor input opgehaald bij de ondernemers uit het centrum. Per 1 januari 2024 gaat dit plan in uitvoering.