De boeken en boekenmarkt van Postaanzee

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

EGMOND AAN ZEE - Als je binnenkomt bij PostaanZee, kan je eigenlijk niet om de boeken heen. De eigen bibliotheek geniet een grote belangstelling; veel mensen weten deze inmiddels te vinden. Het is een zeer vriendelijk systeem: je levert een boek in en kunt deze weer omruilen voor een ander boek. “Een boek voor een boek”. Er wordt niets geregistreerd; je bepaalt zelf wanneer je het boek weer inlevert.

Maar PostaanZee is ook een servicepunt van de Bibliotheek Kennemerwaard. Tijdens de openingstijden kunnen reserveringen worden opgehaald en geleende materialen worden teruggebracht. Voor eigen boeken waarvoor je een bestemming zoekt, houdt PostaanZee zich aanbevolen. Want deze aanvoer zorgt ervoor dat de eigen bibliotheek gevuld blijft met mooie boeken. Boeken schenken eindeloos plezier. Als iedereen meedoet, kunnen veel mensen genieten en komen boeken niet ongelezen achterin de kast te staan.

Vrijdag 1 maart

Door de grote aanvoer van boeken is de boekenmarkt ontstaan. En daar kunnen echt ‘pareltjes’ tussen zitten. Voor kunst- of studieboeken, maar ook kookboeken of boeken over landen en geschiedenis, moet je op de boekenmarkt zijn. Iedere 1e vrijdag van de maand is er een boekenmarkt in het achterste gedeelte van het voormalige postkantoor aan de Voorstraat. Alles staat op alfabetische volgorde. Ben je op zoek naar juist dat ene boek? Of naar een herinnering uit lang vervlogen tijden? Het kan zomaar tussenliggen. Zie je niet wat je zoekt? Vraag er gerust naar bij de vrijwilligers. Er is meer op voorraad dan er wordt aangeboden en de vrijwilligers zijn je graag van dienst. Met de verkoop van de boeken steun je de activiteiten van PostaanZee. De eerstvolgende markt is vrijdag 1 maart van 13.30 tot 16.00 uur.

Meer info: Postaanzee.nl

Afbeelding