‘Redder aan de Wal’ schenkt gul aan KNRM Station Egmond aan Zee

Nieuws
KNRM op zee
KNRM op zee (Foto: Archief Rodi / KNRM)

EGMOND AAN ZEE - In een hartverwarmend gebaar van vrijgevigheid heeft een lokale weldoener, beter bekend als de ‘Redder aan de Wal’, een genereuze donatie van €10.000,00 gedaan aan het KNRM Station Egmond aan Zee. Deze gulle gift zal bijdragen aan de voortdurende missie van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) om levens te redden op zee.

Deze royale daad werd geïnspireerd door de diepe bewondering van de Redder aan de Wal voor de toewijding en opofferingen van de vrijwillige bemanning van de KNRM. Als fervente liefhebbers van het water en doorgewinterde zeilers, hadden zij zelf talloze malen de reddingboten van de KNRM gezien tijdens hun avontuurlijke reizen langs de kustlijn.

Het besef van de immense verantwoordelijkheid die rust op de schouders van deze vrijwillige redders, die hun eigen veiligheid op het spel zetten om anderen in nood te helpen, raakte hen diep. Hun bewondering voor de zorgvuldigheid waarmee de bemanning en het materieel worden behandeld, was een bron van inspiratie voor deze gulle donatie.

De Redder aan de Wal onthulde dat hun band met de KNRM verder ging dan alleen bewondering. Na het stoppen met varen hadden zij hun eigen motorjacht aangeboden aan de KNRM, waarvan de opbrengst bijdroeg aan het werk van de organisatie. Deze toewijding aan het redden van levens op zee weerspiegelt de diepgewortelde betrokkenheid van deze gulle donor bij het welzijn van de maritieme gemeenschap.

Hoewel deze Redder aan de Wal ervoor kiest om anoniem te blijven, spreekt hun vrijgevigheid boekdelen. Met een oprechte wens voor het voortdurende succes van de KNRM, sluit deze gulle gever zich aan bij de viering van de landelijke Reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

Namens het KNRM Station Egmond aan Zee, danken wij de Redder aan de Wal voor hun onbaatzuchtige steun en blijvende toewijding aan het redden van levens op zee.