Reuzenrad in Egmond mag blijven staan: handhavingsverzoek afgewezen

Nieuws
Reuzenrad: altijd leuk
Reuzenrad: altijd leuk (Foto: Rob Glas/ Archief RM)

EGMOND AAN ZEE - Het reuzenrad in Egmond, eigendom van Jan Vallentgoed, heeft groen licht gekregen om deze zomer op de boulevard te blijven staan. De gemeente Bergen heeft bevestigd dat de attractie de komende vijf jaar zijn plek behoudt, na een ongegronde afwijzing van het handhavingsverzoek door de rechtbank in Haarlem. Zo valt te lezen bij de collega’s van NH Nieuws.

Het geschil ontstond vorig jaar toen Ramon Ory, eigenaar van een vakantiehuisje tegenover de boulevard, bezwaar maakte tegen de komst van het reuzenrad. Hij betwistte de vergunningen en procedures van de gemeente en klaagde over mogelijke geluid- en lichtoverlast. De rechter oordeelde echter in het voordeel van Vallentgoed, waarna Ory in beroep ging. Opnieuw werd zijn handhavingsverzoek verworpen.

Hoewel Ory nog verdere juridische stappen kan ondernemen, lijkt Vallentgoed voor de zomer van 2024 een evenementenvergunning te kunnen aanvragen. De gemeente Bergen heeft hem reeds bevestigd dat hij voor de komende vijf zomers een omgevingsvergunning krijgt.