Kijkje in korenmolen Kijkduin - Schoorlse molen deelnemer 45ste Nationale Molendag

Nieuws

SCHOORL - De 45ste Nationale Molendag wordt zaterdag 13 en zondag 14 mei gehouden. Dit weekend vormt de uitgelezen kans om een molen van binnen te bekijken. Ruim negenhonderd exemplaren door het hele land draaien en/of malen. Ook korenmolen Kijkduin aan de Molenweg zet haar deur open. Wie een kijkje neemt, ervaart van dichtbij het stoere karakter van de molen en de molenaars.

Ze staan meestal op de dagelijkse routes naar school, werk of familie en vrienden; molens zijn beeldbepalend voor Nederland. Maar deze monumenten zijn pas echt te beleven wanneer je binnen bent. Aangedreven door wind en water, voel je de molen trillen, kloppen en bonken. Kom tijdens de Nationale Molendag naar een molen in de buurt en ervaar hoe deze bijvoorbeeld graan tot meel of water uit de polder maalt.

Gratis Molenkleurboekje en kleurwedstrijd
Voor de allerkleinsten ligt in elke opengestelde molen een gratis Molenkleurboekje klaar. Het staat vol met mooie kleurplaten waarmee zij de verschillende molentypen ontdekken. Daarnaast kunnen kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd. De mooiste kleurplaat wordt door vereniging De Hollandsche Molen beloond met een molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar.
De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillig Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Het volledige programma voor Nationale Molendag is te vinden op www.molens.nl.