Timmerdorp Egmond aan den Hoef weer succesvol

Nieuws

EGMOND AAN DEN HOEF - Met meer dan 130 kinderen, een hoop enthousiaste vrijwilligers, met dankbare steun van vele sponsors en vooral mooi bouwweer maak je in drie, vier dagen de mooiste bouwwerken. En wat vooral meehielp was het mooie bruikbare hout. Precies voldoende om er prachtige bouwwerken van te maken.

De hutten zagen er op de traditionele afsluitende druk bezochte vrijmarkt op donderdagavond dan ook fantastisch uit. Ook de burgemeester van Bergen, die, begeleid door Jonkvrouw Nina, deze kersverse nederzetting in haar gebied kwam inspecteren, was vol lof over het werk van de kinderen en de vele vrijwilligers.

Burchten en kastelen

De kinderen hebben op het thema ‘Ridders en Jonkvrouwen’ veel moois gebouwd. Natuurlijk prachtige burchten en kastelen, waarvan velen voorzien waren van echt werkende ophaalbruggen. Het was duidelijk dat de creativiteit van de kinderen weinig grenzen kent. Ook dit jaar werden prijzen toegekend aan enkele van de bouwsels. De bronzen zaag voor de goede constructie ging naar hut 7. De zilveren zaag voor de mooiste brievenbus ging naar hut 6, een bijzonder kleinood waar alle kinderen aan gewerkt hebben. De gouden zaag kwam, na lang jury overleg, terecht bij hut 10. Een schitterend mooi gemaakt bouwwerk. En dat door kinderen en begeleiding zonder een timmeropleiding!
De foto’s van alle hutten staan op de website van www.timmerdorpegmondaandenhoef.nl De andere prijswinnaars waren natuurlijk alle andere kinderen en de vele vrijwilligers die weer bijna een week lang veel plezier en voldoening hebben gehad aan een geweldig timmerdorp.