Inschrijving Egmond-Pier-Egmond en Egmond Halve Marathon geopend

Nieuws

EGMOND AAN ZEE - Inschrijven voor de MTB strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond en de Saucony Egmond Halve Marathon is weer mogelijk. De winterklassiekers op zaterdag 7 en zondag 8 januari 2017 hebben een prachtig parcours langs de Noord-Hollandse kust, met strand en duinen. Als mountainbiker of hardloper moet je één keer in je leven aan deze heroïsche evenementen hebben deelgenomen.

AGU Egmond-Pier-Egmond is met 4.000 deelnemers al jaren de grootste en meest aansprekende MTB Strandrace van de Benelux. Het parcours is 36 kilometer lang en gaat van Egmond aan Zee naar de pier van Wijk aan Zee en weer terug. De strandrace is populair bij veel recreatieve fietsers, maar ook profrenners komen graag naar Egmond aan Zee. De vorige editie werd gewonnen door de Belg Timothy Dupont en Roxane Knetemann. Le Champion verwacht dat de negentiende editie op zaterdag 17 januari 2017 weer voortijdig is volgeboekt.
Een dag later starten 18.500 hardlopers op de Boulevard-Noord aan de Saucony Egmond Halve Marathon. Het evenement wordt ook wel de meest legendarische halve marathon van Nederland genoemd. Het uitdagende parcours van 21,1 of 10,5 kilometer gaat over het strand en door de glooiende duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Het karakter van de wedstrijd wordt verder bepaald door de wisselende elementen. Een smal strand, storm, lage temperaturen of misschien wel een heerlijke winterzon, lopen in Egmond is altijd weer anders.

Inschrijving

Het inschrijfformulier van de evenementen is te vinden op www.aguegmondpieregmond.nl en www.sauconyegmondhalvemarathon.nl. De inschrijving sluit op 12 december, of eerder als beide limieten behaald worden.