Egmondia weer niet verder dan één punt

Nieuws

EGMOND AAN ZEE - Ook in de tweede wedstrijd van de competitie heeft Egmondia niet kunnen winnen. Opnieuw moesten de Egmonders tegen een Zaanse tegenstander genoegen nemen met een gelijkspel.

Sporting Krommenie startte heel sterk aan de wedstrijd en nam al snel het initiatief in handen. Dit echter zonder gevaarlijk te worden voor het doel van Egmondia. Dit was vooral de verdienste van de goed georganiseerde verdediging van de Derpers met als rotsen in de branding Stijn Buis en Carlo Smit. Ondanks het sterke begin van de bezoekers waren de grootste kansen voor Egmondia. In de dertiende minuut schoot Kevin Klijbroek vanuit de draai fantastisch in. Helaas voor hem en Egmondia belandde zijn inzet op de paal. De rebound werd door Rik Blok bijna nog tot doelpunt gepromoveerd, maar de keeper redde zeer fraai. Deze keeper hield in de zestiende minuut opnieuw Egmondia van de openingstreffer af, toen Jos Hopman na een goede individuele actie alleen voor de keeper verscheen. Zijn inzet werd onschadelijk gemaakt.
Na deze momenten kwamen de blauwwitten beter in de wedstrijd en dit resulteerde in de 36ste minuut in een doelpunt. Met een schitterende pass stuurde Stijn Buis, Rik Blok de diepte in. Even leek Rik uit balans te worden gebracht, maar omdat hij goed doorging, wist hij de keeper van Sporting Krommenie te passeren. Dit was ook de ruststand.
Sporting Krommenie bleef goed tegenstand bieden en ging op jacht naar de gelijkmaker. Toch had Egmondia in de 58ste minuut de voorsprong kunnen uitbreiden, maar omdat Rik Blok twijfelde tussen zelf schieten of voorzetten ging deze kans verloren. Even later kwamen de bezoekers dan toch op gelijke hoogte. Een corner werd niet goed weggewerkt, waarna er door een woud van benen toch de 1-1- op het scorebord kwam te staan. Qua veldspel een juiste afspiegeling van het krachtsverschil tussen beide teams. Alleen wat kansen betreft had Egmondia de strijd al in hun voordeel beslist moeten hebben.
Toch leek de ploeg van Peter Tania in blessuretijd de overwinning alsnog binnen te slepen, maar de inzet van de goed spelende Jos Hopman kwam via de binnenkant van de paal het veld weer in. Zo eindigde deze wedstrijd onbeslist. Het gemis van de gebroeders Mooij en Dennis Blaauboer was bij Egmondia duidelijk merkbaar. Tot man of the match werd Stijn Buis uitgeroepen. Volgende week wacht Egmondia weer een zware wedstrijd als zij het thuis tegen Vrone moeten opnemen.