Vrijwilligers Ouderenwerk gezocht

Nieuws

BERGEN - Het Ouderenwerk van Stichting Welzijn Bergen zoekt vrijwilligers voor het project WonenPlus en de BoodschappenPlusBus.
WonenPlus biedt praktische ondersteuning aan ouderen, gehandicapten en chronisch zieken, waardoor deze langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Veel van deze diensten worden door vrijwilligers uitgevoerd en daar zijn wij ontzettend blij mee. Door de toenemende hulpvragen kan de Stichting nieuwe vrijwilligers gebruiken voor de vervoersdienst in Bergen, Egmond en Schoorl. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het brengen van mensen naar bijvoorbeeld de huisarts, kapper of Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. Dit uiteraard tegen een kilometervergoeding. Ook is de organisatie op zoek naar vrijwilligers die af en toe structureel boodschappen willen doen voor cliënten van WonenPlus. De boodschappenPlusBus is op zoek naar personen die het vrijwilligersteam willen versterken. Aanmelden kan als chauffeur of begeleid(st)er. Er worden tal van leuke uitstapjes gemaakt met de bus.
Geïnteresseerden kunnen tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met Elfrith Schumacher van wijksteunpunt Bergen, tel. 072-5821450 of Carla Klok van wijksteunpunt De Sanderij in Schoorl, tel. 072-5095267.