Wandelaars genieten van sfeervolle wandelmarathon

Nieuws

EGMOND AAN ZEE - Ruim 14.000 wandelaars uit binnen- en buitenland kwamen dit weekend naar Egmond aan Zee voor hun deelname aan de dertiende Egmond Wandel Marathon tegen reuma. Gedurende twee dagen liepen zij routes over 10,5 en 21,1 km langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat.

Waar de wandelaars op zaterdag konden rekenen op een prachtige wandeldag met veel zon en een aangename temperatuur, viel er op zondag in de ochtend wat motregen. Dit had echter nauwelijks invloed op de wandelstemming. Op de aanwezige muziek bij de stempelposten werd gezellig meegedeind en geklapt. Op Camping Bakkum werden ze verwelkomd met live muziek. De Egmond Wandel Marathon tegen reuma staat bij veel deelnemers vast op de wandelkalender als start van het nieuwe jaar. Zo liepen bijvoorbeeld Gerard (79) en Nanny (77) voor de elfde en dertiende keer: "We zijn dus geoefende lopers en het is altijd erg gezellig hier!". Ook Luc kwam al voor de achtste keer naar Egmond: “Er hangt altijd een fantastische sfeer en is geweldig georganiseerd."
De routes over 10,5 of 21,1 km richting Bergen aan Zee of Castricum aan Zee zijn nagenoeg even geliefd onder de deelnemers. In totaal kozen er 7.300 wandelaars voor de Noordroute, terwijl er op de Zuidroute 7.200 deelnemers van start gingen. Bij de finish in Sporthal De Watertoren namen alle wandelaars een welverdiende medaille in ontvangst, waar het op het terras met live muziek nog lang gezellig bleef.
Aan het Reumafonds, dat al sinds de eerste editie aan het evenement als goede doel verbonden is, werd dit weekend een cheque ter waarde van € 15.300,- uitgereikt. Dit bedrag bestaat uit de vrijwillige donaties die deelnemers bij inschrijving konden doen en het geld dat deelnemers hebben opgehaald middels een persoonlijke actiepagina. De cheque werd door Anita Witzier, ambassadeur van het Reumafonds, in ontvangst genomen. De 14e editie van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma zal plaatsvinden op 21 en 22 januari 2017.
Meer foto's op www.fritsvaneck.nl