Leerlingen BSG presenteren kunst tijdens Kunst10Daagse

Partnerbijdrage
Een rijke praktijkervaring voor alle leerlingen
Een rijke praktijkervaring voor alle leerlingen (Foto: Aangeleverd)

BERGEN - Bovenbouwleerlingen van de Berger Scholengemeenschap (BSG) presenteren, tot en met 30 oktober tijdens de Kunst10Daagse, de kunstroute ‘Grenzeloos-generatie-Z’ op zes locaties in Bergen.

Speciale kunstroute tijdens K10D

Met de start van dit schooljaar zijn de leerlingen van de Berger Scholengemeenschap dit schooljaar aan het werk gegaan met een conceptueel werk op het thema: ‘Grenzeloos’: ‘Generatie Z, De generatie van de telecommunicatie, communicatie cultuur en mondiale cultuur. In deze grenzeloze wereld is de uiting van kunst broodnodig. Wat betekent de grenzeloze wereld voor deze generatie?’ Voor een revival van het thema (eerder gebruikt door het KunstenaarsCentrumBergen: KCB) is bewust gekozen. Centraal in de ontwikkeling van leerlingen staat bij de BSG namelijk het contact met en geïnspireerd worden door kunstenaars uit de culturele sector. Deze tentoonstelling is dan ook tot stand gekomen door de samenwerking met Stichting Los Zand, KCB en Museum Kranenburgh. Naast het beeldend werk (textiel, 3D en 2D) heeft een tentoonstellingteam van 21 leerlingen de website, de PR, de fotografie en het inrichten verzorgd. Een rijke praktijkervaring voor alle leerlingen.

De startlocatie is De Beeck, vervolgens: atelier van Pauline Bakker, atelier Steven de Peven, modewinkel Tally Ho, bibliotheek Bergen en de eindlocatie is museum Kranenburgh. Zie ook: website: https://sites.google.com/edu.berger-sg.nl/grenzeloos-genz