Het gonst van de activiteiten op het PCC

Partnerbijdrage
Kijk voor meer informatie op pcc.nu/bergen
Kijk voor meer informatie op pcc.nu/bergen (Foto: aangeleverd)

BERGEN - Het Petrus Canisius College in Bergen staat in deze periode bol van de activiteiten. De jaarlijkse Kunst 10-daagse is nog maar net achter de rug als er al weer nieuwe evenementen voor de Sport- en Cultuurklassers op het programma staan.

De afgelopen weken waren vooral de leerlingen van de Cultuurklas drukdoende met alle activiteiten rond de Kunst 10-daagse. Een groot lokaal plus alle gangen hingen vol met kunst van kunstenaars uit Bergen. PCC Bergen was daarmee een bijzondere halte op de kunstroute.

Populaire Snowcamp voor de deur

Inmiddels starten de voorbereidingen al weer bijna voor het populaire Snowcamp in januari, een van de hoogtepunten van de sportklassers van PCC Bergen. Na twee jaar corona kijken de leerlingen van de Sportklas er reikhalzend naar uit. Tijdens dit jaarlijkse sportkamp in het Oostenrijkse Maria Alm werken de sportklasleerlingen met veel enthousiasme aan hun snowboard- en ski-vaardigheden.

Zonder ouders

Voor de meeste brugklassers is Snowcamp de eerste keer dat ze een week zonder hun ouders van huis zijn. Een probleem vonden ze dat allerminst: “We hebben onze ouders wel gemist, maar eigenlijk hadden we het zo druk dat we niet veel tijd hadden om daarover na te denken.” Na Snowcamp staat het spraakmakende kunstproject met museum Kranenburgh weer op het programma. Leerlingen laten zich in het Bergense museum inspireren door de tentoonstelling en maken met die inspiratie hun eigen videofilm. Kortom, voor de leerlingen van PCC Bergen genoeg om naar uit te kijken!

Meer weten over PCC Bergen? 

Kom dan naar de ouderinformatieavond op maandag 21 november of 16 januari. Uw kind uit groep 7 of 8 is van harte welkom op de clinics van 12 december en 17 januari. Of kom naar het Open Huis op 1 februari.

Kijk voor meer informatie op pcc.nu/bergen