Volgens ingewijden werd ook Bad Egmond benaderd door de boa's
Volgens ingewijden werd ook Bad Egmond benaderd door de boa's Foto: Archief Rodi Media/ Sjef Kenniphaas

Onrust op strand Egmond

22 apr, 11:24 Politiek

EGMOND AAN ZEE - Een mooie lentedag werd vorig weekend - zaterdag - voor een aantal strandpaviljoen-houders verstoord door twee boa’s van de gemeente Bergen. Zowel Bad Egmond als De Uitkijk werden verrast met een bezoek, omdat zij zich niet aan de coronaregels zouden houden. Omstanders keken verbaasd toe. Ed Kraakman, oud-eigenaar van strandpaviljoen De Uitkijk en tevens vader van eigenaar Barry Kraakman, uitte zijn gedachten via de Facebook-pagina Hart voor Egmond. ‘’Zo snel mogelijk alle terrassen open met uiteraard inachtneming van de coronaregels’’, aldus Ed Kraakman.

Alles bij elkaar opgeteld is het logisch dat de frustraties blijven oplopen. Er moet iets gebeuren

Mensen zouden na consumptie plaatsnemen op stoeltjes van de uitbater, maar - zo verklaart Kraakman - dat gebeurde vooralsnog reglementair. Zijn verklaring: ‘’Zij deelden mee een proces-verbaal op te maken wegens overtreding van de regels, die het plaatsen van en gebruik van ligstoelen voor verhuur verbiedt. Op de vraag waar dat dan staat kon alleen beantwoord worden door de handhavers dat wij faciliteren om mensen te laten zitten en dat mag niet. Ik merkte op dat hetzelfde ook gebeurd is in 2020, met toestemming van de gemeente. De heren meldden ook dat wij eerder een waarschuwing hadden gekregen, hetgeen ik ten stelligste ontkende, ook niet schriftelijk. Wat wel een paar weken geleden gebeurde: mijn dochter Bonny stond in de strandkiosk voor Take-a-Way, daar werd zij aangesproken door twee handhavers, die ook meenden dat de stoelen daar niet zouden mogen staan, waarop zij vroeg waar dat dan staat. De regels van afstand houden worden zeker nageleefd en zij en ik wezen ook naar de door de gemeente geplaatste banken die vol met publiek zaten bij gebrek aan terrassen, daar zouden dan toch dezelfde regels moeten gelden, anders wordt er met twee maten gemeten en is dat rechtsongelijkheid. De ambtenaren vertrokken en wij verwachtten dat zij of met politie of een ambtenaar zouden komen om de regels te tonen of uit te leggen wat het verschil in gebruik is in banken van de gemeente of in dit geval de Uitkijk. Zij zijn niet teruggekomen, dus mochten wij ervan uitgaan dat er geen probleem was. Het proces-verbaal is niet opgesteld, de Uitkijk kreeg een formele waarschuwing.’’ Volgens Ed is handhaving in opdracht van de Burgemeester van Bergen op pad gestuurd met dit dossier dat al twee weken op zijn bureau lag.

Randjes opzoeken

Het valt te begrijpen dat ondernemers het heft in eigen hand willen nemen. De corona-discussie is voor de horeca een migrainedossier, dat zal de gemeente ook inzien. Verspreiding van het virus gebeurt in de buitenlucht nauwelijks en dat is algemeen bekend. Ed voegt hier aan toe op de pagina: ‘’Het is duidelijk, de besmettingscijfers liepen op in de tijd dat horeca gesloten was, ook ten tijde van de opening van begin juni 2020 tot medio oktober 2020 is gebleken dat de Horeca veilig is en was voor het publiek, waarbij aangetekend dat mensen elke dag blootstaan aan risico’s in het gewone dagelijkse leven.’’ Alles bij elkaar opgeteld is het logisch dat de frustraties blijven oplopen. Er moet iets gebeuren. 

Meer informatie: Facebook Rodi Bergen

Afbeelding
OVNH: Green Soap Company Beste Onderneming van 2022 (MKB-Midden) Algemeen 25 mei, 21:42
Afbeelding
OVNH: Drystack Beste Onderneming van 2022 (MKB-Klein) Algemeen 25 mei, 20:47
Afbeelding
OVNH: TommyTomato Beste Onderneming van 2022 (De Belofte) Algemeen 25 mei, 19:30
Afbeelding
Dauwtrappen en ontbijten in de duinen bij de Schaapskooi Algemeen 25 mei, 13:35
Afbeelding
Wandeling Schoorlse Zeedijk Algemeen 24 mei, 12:06
Afbeelding
‘Kampioenschap werd gevierd tot in de late uurtjes’ Algemeen 24 mei, 10:42
Afbeelding
Ontdek de natuur op het Groene Strand bij Camperduin Algemeen 24 mei, 09:51
Afbeelding
Bergense schaakkampioentjes Algemeen 24 mei, 09:08
Afbeelding
Raapstelen en krulsla: Herenboeren maken vliegende start in Bergen Algemeen 24 mei, 07:03
Afbeelding
‘De plaatsing van de luchtfoto’s veranderde echter alles’ Algemeen 23 mei, 23:21
Afbeelding
Open Tuinenweekend in gemeente Bergen 2022 Algemeen 23 mei, 11:40
Afbeelding
Laatste aflevering ‘Gedachten aan Zee’ Algemeen 23 mei, 11:28
Afbeelding
Kunstmarkt Hemelvaartsdag in Schoorl Algemeen 23 mei, 10:56
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.