Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)
Gastcolumns Duinstichting

Provinciale Statenverkiezingen 15 maart 2023

Politiek

BERGEN - De Provinciale Statenverkiezingen komen eraan en dat betekent dat verschillende partijen aan het woord komen. Deze keer: Ingrid de Sain van BoerBurgerBeweging, fractievoorzitter Provinciale Staten: ‘Kappen nu… met kappen en geen grijs stuifduin!’

Lijsttrekker Ingrid de Sain is geboren in 1969 in Zeist, werkzaam op haar eigen melkveehouderij in Schellinkhout. Daarnaast heeft ze verschillende bestuursfunctie en doet vrijwilligerswerk. Haar partij is opgericht in november 2019.

Ingrid de Sain, lijsttrekker BoerBurgerBeweging in provincie Noord-Holland schrijft in haar gastcolumn: ‘Wandelen door de bossen, genieten van de rust, vogels en wisselende kleuren in het najaar. Hoelang kunnen we hier nog van genieten?

Aan de Nederlandse kust staan de bomen in de uitverkoop. Er staan heel veel bomen in het Noord-Hollands duingebied die gekapt gaan worden om grijs stuifduin te realiseren. BBB Noord-Holland zegt dan gelijk: kappen nu! En dan niet in de letterlijke zin, maar figuurlijk: ophouden en de bomen laten staan. Het kan toch niet zo zijn dat door een pot provinciale subsidie een groot deel van de bomen gekapt gaat worden ten behoeve van “wensnatuur’?

Bescherming

Deze bomen staan er niet zonder reden. De bomen hebben een zeer belangrijke functie in het duingebied. Deze bomen zorgen er namelijk mede voor dat de temperatuur lager blijft. De bomen zorgen er ook voor dat er geen zand vanuit de duinen naar het binnenland waait, en daar voor overlast zorgt. Ze houden het zand vast en bieden bescherming tegen weer en wind.

Er zijn veel mensen die tegen deze houtkap zijn. Inspreken bij de provincie en gemeenten heeft tot nu toe erg weinig opgeleverd. BBB Noord-Holland wil dit graag anders zien. BBB Noord-Holland is een van de weinige partijen die in het verkiezingsprogramma opgenomen heeft dat het plan tot de kap van de bossen in de Schoorlse Duinen dient te worden herzien. Om dit te kunnen veranderen is hier wel een meerderheid voor nodig. Het helpt dan ook wanneer de stemmers BBB stemmen bij de komende provinciale statenverkiezingen op 15 maart 2023 dan wel een andere partij die dit ook van plan is. 

BBB NH is tegen de bomenkap in het duingebied. Wij zullen onze uiterste inspanning leveren om de bomen in het Hollands duingebied te beschermen. BBB NH wil verder niet dat grote windmolens worden geplaatst in de vogelgebieden aan de kust in het kader van de Regionale Energiestrategie. BBB NH wil verder graag het Noord-Hollands landschap behouden, waaronder de plattelands dieren als paarden, koeien en schapen. Verder vinden wij het belangrijk dat er goed openbaar vervoer is, ook in gebieden buiten de steden.  

Toekomst

BBB NH waardeert de inspanningen van de Duinstichting in heel Noord-Holland, van Camperduin tot aan Wijk aan Zee en wat zij de afgelopen zes jaar heeft gedaan om de bossen in de Schoorlse Duinen en het Noordhollands Duinreservaat te beschermen. BBB NH vindt het belangrijk om samen met de burgers, bedrijven, overheid en organisaties zoals de Duinstichting samen op te trekken om de problemen van nu en de toekomst het hoofd te kunnen bieden.’ 

Lees de column na op www.schoorlsebosmoetblijven.nl en www.duinstichting.nl

Gastcolumn Duinstichting

Afbeelding
Ecodorp: een prachtige proeftuin voor de hele gemeente Algemeen 26 jan, 11:02
Afbeelding
Rubriek: Uit het College Column 26 jan, 10:53
Afbeelding
Viering eeuwfeest Ten Holt uitbundig gevierd Algemeen 26 jan, 10:51
Afbeelding
Slotkwartier Egmond: 'Zal een Raads Informatie Avond uitkomst bieden?' Algemeen 26 jan, 10:41
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Waar blijft de tijd in dit nieuwe jaar? Gedicht Henriëtte Henskens 26 jan, 10:03
Afbeelding
Vandaag 7 jaar geleden in Egmond aan Zee Algemeen 25 jan, 16:23
Afbeelding
Spannende strijd om Nederlandse titels bij NK 10 km Groet uit Schoorl Run Sport 25 jan, 16:21
Afbeelding
Boswachters zoeken leukste hond van Schoorl Algemeen 25 jan, 15:48
Afbeelding
Tijdelijk onderdak voor BSG-scholieren in mytylschool Algemeen 25 jan, 15:39
Afbeelding
Samen koken in Egmond aan den Hoef Algemeen 25 jan, 15:38
Afbeelding
Bijzondere tentoonstelling in de Hanswijk Cultuur 25 jan, 15:30
Afbeelding
'Misterieus reuzenoog' Algemeen 25 jan, 15:22
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.