Onderzoek naar haalbaarheid openbare toiletten gemeente Bergen

Politiek
Afbeelding
(Foto: Pexels)

Partij ONS DORP wil een onderzoek naar de haalbaarheid van openbare toiletten in alle kernen van de gemeente Bergen.

Partij ONS DORP wil een onderzoek naar de haalbaarheid van openbare toiletten in alle kernen van de gemeente Bergen. De Egmonden, Schoorl en Bergen zijn al jaren groeiende en populaire bestemmingen voor toeristen en dagjesmensen. De openbare voorzieningen houden daar geen gelijke tred mee. Zo hoort Partij ONS DORP al lang de roep van inwoners en ondernemers om openbare toiletvoorzieningen.

Toeristen, bezoekers, dagjesmensen en eigen inwoners kunnen nu zelden in onze gemeente dit soort toiletvoorzieningen vinden, alleen in beperkte mate in de zomermaanden en dan beperkt tot Schoorl en Hargen.

Uit het oogpunt van gastvrijheid en zeker ook hygiëne is het de hoogste tijd dat daar verandering in komt. Daarom dient Partij ONS DORP in de raadsvergadering van 28 september een motie in met het verzoek aan het college om een haalbaarheidsonderzoek in te stellen naar de mogelijkheden voor de realisatie en aanleg van openbare toiletvoorzieningen in onze gemeente.

Partij ONS DORP hoopt op een snel proces zodat in 2024 de hoognodige openbare toilet voorzieningen gerealiseerd kunnen worden. Een extra stimulans voor het imago als gastvrij Egmond, Schoorl en Bergen.