Voetbal

Egmondia (doel)puntloos tegen Meervogels

Egmondia verliest van Meervogels
Egmondia verliest van Meervogels Foto: Pexels.com

EGMOND AAN ZEE - Egmondia heeft in een zeer matige wedstrijd in Akersloot de punten aan de tegenstander moeten laten (3-0). Op voorhand was al duidelijk dat de Egmonders het niet makkelijk zouden krijgen tegen het hooggeplaatste Meervogels.

Door: Kees Kager

De eerste helft leverde weinig spektakel op en verzandde in een gezapig potje voetbal. De thuisclub had moeite om het spel naar zich toe te trekken, dit kwam mede door de inzet van de blauwwitten. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand zonder dat er voor beide doelen grote kansen ontstonden.

Snelle goal

Kort na rust was het snel raak toen Jelle van der Eng met een onhoudbaar schot in de kruising keeper Roy Broertjes kansloos liet. Al mag men zich afvragen waarom de verdediging van Egmondia de Meervogelsaanvaller zo veel ruimte gaf om uit te halen.

Geflatteerd

Kort na dit doelpunt leek Egmondia ook tot meer aanvallen in staat en viel ook bijna de gelijkmaker. Echter na een goede aanval ging de inzet van Justin Recourt net naast het doel. Even later was de wedstrijd min of meer gespeeld toen Egmondia het leer niet goed wegwerkte, waarvan opnieuw Jellle van de Eng profiteerde en zijn tweede treffer scoorde. Enkele door trainer Tristan Ooms toegepaste wisselingen leidde niet tot het gewenste resultaat. Egmondia moest zelfs in blessuretijd nog een derde treffer incasseren, die eigenlijk alleen voor de statistiek gold. Hiermee was de uitslag wel een beetje geflatteerd.

Zondag speelt Egmondia thuis tegen gemeentegenoot Bergen en wordt het voor de Egmonders tijd om weer eens punten te pakken.