Egmondia geeft 3-0 voorsprong uit handen

EGMOND AAN ZEE - De mannen van Egmondia 1 speelden onfortuinlijk 3-3 gelijk nadat het met 3-0 voorkwam tegen W.S.V. 30.

Door: Kees Kager

‘’Je kunt de wedstrijd Egmondia-W.S.V. 30 omschrijven als de wedstrijd met de twee gezichten. De Egmonders speelden de eerste helft gedreven, vol passie en soms ook met goed voetbal. Dit resulteerde tot een 3-0 voorsprong met de rust. In de 27ste minuut opende Justin Recourt de score met een toch wel houdbaar schot. Waar de keeper van de bezoekers bij eerdere doelpogingen zijn klasse liet zien, moest hij nu het antwoord schuldig blijven. Enkele minuten later vergrootte invaller Patrick Jaspers vanaf rechts de voorsprong tot 2-0. Egmondia bleef aanvallend voetballen en dit resulteerde een minuut of vijf voor rust tot de derde Egmondse treffer. Na een goed aanval kapte René Wijker zijn tegenstander uit en schoot met links raak. Vlak voor rust had Justin Recourt een grote mogelijkheid op 4-0 maar deze werd niet benut. Na rust een hele andere wedstrijd en zeker toen de bezoekers 3-1 scoorden, sloop de onzekerheid bij Egmondia volkomen onnodig in de ploeg. Elk duel werd verloren en alle ballen werden ingeleverd bij de tegenstander. Hiermee vergrootte de thuisclub het vertrouwen bij de gasten uit de Wormer. Toen er vanuit een corner met een halve omhaal de aansluitingstreffer werd gemaakt, raakte Egmondia helemaal de kluts kwijt. Dit leverde ook nog een de gelijkmaker op. Al kwam deze wel met het nodige geluk tot stand. In blessuretijd hadden beide ploegen de overwinning nog kunnen behalen. Maar een schot van W.S.V. 30 belandde via Roy Broertjes op de lat en kreeg Daan Groot helaas het leer vanuit een vrije trap van William Peereboom niet vol op het hoofd waardoor de bal naast in plaats van in het doel belandde. Je kan toch wel spreken van een teleurstellend resultaat zeker gezien de comfortabele ruststand.’’