Wedstrijdverslag

Adelbert pakt drie punten

Drie punten voor de Egmonders
Drie punten voor de Egmonders (Foto: Adobe Stock)

EGMOND-BINNEN/ALKMAAR - Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Alcmaria Victrix op het programma voor St. Adelbert. Ondanks een aantal blessuregevallen, vakantiegangers en schorsingen namen de Egmonders drie punten mee naar huis: 1-3.

Door: Marco Tervoort

‘’Ondanks deze tegenvallers startte St Adelbert de wedstrijd geconcentreerd. Het betere van het spel kwam van Adelbert kant. Zorgvuldig werden de tegenstanders getrakteerd op een gratis dagje duurlopen. De bal werd steeds goed in de ploeg gehouden waardoor de opbouw zorgvuldig verliep en er al meer kansen werden gecreëerd. In de 19e minuut was het raak: een goede aanval over links kwam bij Boet Aelbers terecht. Hij wist vanaf links de bal scherp en hard voor te zetten op de aanstormende Barry Tervoort. Barry plaatste de bal keurig in de rechterhoek van het doel: 0-1. De verjongde rood zwarte brigade bleven goed combineren en gaven niets weg en gingen met een voorsprong de kleedkamer in. De mannen gingen na de rust op de zelfde voet verder en gaven de defensie onder leiding van een sterk spelende Tico Tervoort niets weg. Maar ze wisten ook niet te scoren tot de 83ste minuut. Na een aantal gemene overtredingen van diverse gefrustreerde tegenstanders werd er een vrije trap gegeven net buiten de 16. Melvin Duine wist daar wel raad mee en schoot met een fantastische krul in de kruising: 0-2. Na een aantal wissels kwam zelfs een debutant tot score, Mathe Tervoort wist in de 89ste minuut het net te vinden: 0-3. In de allerlaatste minuut kwam er uiteindelijk nog 1-3 op het boord. De jonge ploeg had de punten op zak en kon voldaan naar Egmond terugreizen.’’

Deze week wacht de Rood Zwarte brigade een wedstrijd tegen Sporting Krommenie.