Egmondia’s grootse afscheid: ‘Nog één keer herinneringen ophalen’

Sport
Nog één keer juichen voor en met Egmondia..
Nog één keer juichen voor en met Egmondia.. (Foto: Rob Glas)

EGMOND AAN ZEE - Het verhaal van Egmondia leest als een slechte film. Van ‘eind goed, al goed’ is bij enkele leden absoluut geen sprake. Het zijn dit soort gevoelens die overheersen bij sommigen die voetbalvereniging Egmondia een warm hart toedragen. Martijn Blaauboer (34) uit Egmond aan Zee is zo iemand: ‘’Dan stropen we maar nog één keer ouderwets de mouwen op,” vertelt Martijn, een van de vier mannen in de organisatie van het eindfeest van Egmondia. Kom jij ook herinneringen ophalen op 14 oktober? Op deze dag wordt Sporthal De Watertoren omgetoverd tot het laatste blauw/witte Egmondia feest. De deuren zullen om 18.30 uur openen, en het feest zal om 19.00 uur losbarsten met consumpties voor een euro. Dit kan natuurlijk niet zonder gezellige muziek, en die zal verzorgd worden door de coverband Flame.

Herinneringen ophalen van vroeger onder het genot van een borrel. Martijn, die samen met Dennis Tjassens Keiser, Philip de Baar en Marcel van Opstal in de organisatie zit, legt uit: “Dit evenement gaat verder dan alleen de huidige sponsoren, leden, trainers, scheidsrechters en supporters van Egmondia. Het is een uitnodiging aan alle oud-leden, voormalige sponsoren, vroegere trainers en iedereen die Egmondia een warm hart heeft toegedragen. We willen samen herinneringen ophalen en daarbij alle generaties van Egmondia welkom heten. Dit is een viering van onze gedeelde geschiedenis en passie voor de club.’’ (Tekst gaat door onder foto)


Coverband Flame - (Foto: aangeleverd)

Derde helft

Martijn vervolgt: ‘’Bij Egmondia – en met name de derde helft in de kantine – was het negen van de tien keer een gezellige boel. We willen proberen de kantine sferen toe te passen in de sporthal. Met een groot podium waar de band en zanger zal gaan spelen, blauw/witte aankleding en een zitgedeelte voor de ouderen onder ons gaan we er een groot eindfeest van maken.’’

Wortels

Het voetbalcomplex Hogedijk, gelegen bij de buren in Egmond aan den Hoef, is door het college van Bergen naar voren geschoven als de beste locatie. Een zure appel waar men eigenlijk niet doorheen wil bijten in het kustdorp. Dat de stemming nog niet opperbest is over deze definitieve beslissing om voetbalvereniging Egmond - de fusieclub - niet in Egmond aan Zee te huisvesten, moge duidelijk zijn. Egmondia behoort tot de mooiste amateurcomplexen van Nederland en vormt een cruciaal onderdeel van de wortels van het dorp. Hoe diep deze wortels gaan, wordt 14 oktober duidelijk. (Tekst gaat door onder foto)


Jeugd heeft de toekomst bij VV Egmond - (Foto Archief RM)

Jeugd heeft de toekomst

Martijn benadrukt de rol van de nieuwste generatie: ‘’Nu de fusie van VV Egmond sinds dit voetbalseizoen een feit is moeten we als vereniging niet stil staan maar verder gaan. De jeugd heeft de toekomst en dat moest wel als een fusieclub. Dat het uiteindelijk niet op De Lange Plas gaat plaatsvinden is voor mijhoe het tot stand is gekomen, een doorn in het oog. Omdat we verdergaan, is het helaas ook noodzakelijk om het Egmondia-tijdperk af te sluiten. Dat willen we dus doen met dit feest, waarbij we - samen met alle mensen die Egmondia een warm hart hebben toegedragen - het tijdperk afsluiten.’’

Het eerste

Martijn heeft - net als velen - een lange periode gevoetbald bij de Egmondse club. Dertig jaar om precies te zijn. “Een specifieke herinnering die ik heb met Egmondia? Het mooiste moment was toch mijn debuut als 17-jarige jongen in het eerste elftal. Helaas kon ik slechts drie jaar blijven spelen vanwege blessures, maar ik koester nog steeds een trots gevoel over die tijd. Daarna ben ik gaan spelen in lagere seniorenteams en heb ik mooie herinneringen opgebouwd, waaronder drie kampioenschappen die allemaal op legendarische wijze werden gevierd.’’ (Tekst gaat door onder foto)


Jeffrey Lind - (Foto: aangeleverd)

Aanmelden

Naast de coverband Flame zal zanger Jeffrey Lind de heupen soepel houden door de sporthal met zijn zangkunsten in beweging te houden. De organisatie heeft al vele aanmeldingen mogen ontvangen en de teller gaat inmiddels over de 350 aanmeldingen. Van de oudste leden van vroeger tot de laatste leden (18+), vele hebben zich al aangemeld.

Aanmelden kan nog steeds via evenementen@egmondia.com of telefonisch bij Marcel van Opstal via 06-20506013.