Beweeg & Boetseer Samen in de week van de Ontmoeting

Sport
Aquasportles PiYoChi
Aquasportles PiYoChi (Foto: aangeleverd)

BERGEN - De buurtsportcoaches van de gemeente Bergen en Jacqueline Visser van het Sociaal Team organiseren vrijdag 13 oktober in samenwerking met Sies Vrasdonk een actieve beweeg en boetseer ochtend. In sportcentrum de Beeck staan deze ochtend achtereenvolgens een workshop boetseren en aquasportles PiYoChi op het programma. 

Het programma wordt georganiseerd in het kader van de Week tegen Eenzaamheid: Ontmoeting en Verbinding, waarbij het ontmoeten en nieuwe contacten leggen voor de deelnemers centraal staat. Aanmelden kan via www.sportenbewegeninbergen.nl.

Activiteiten

In de week van 28 september tot en met 4 oktober worden landelijk honderden activiteiten georganiseerd waarbij het ontmoeten centraal staat en waar mensen samen in actie komen. Ook in de gemeente Bergen wordt deze week aangegrepen om mensen met elkaar in contact te brengen door middel van leuke en gezellige activiteiten. Maar eenzaamheid ervaar je niet in slechts 1 week, daarom is het belangrijk dat er het hele jaar door activiteiten georganiseerd worden.

‘Klei is fantastisch’

Workshop boetseren en aquasportles Sies is de drijvende kracht achter Stichting Los Zand en verzorgt de boetseerworkshop, zij houdt zich bezig met cultuureducatie wat haar missie en passie is. “Klei is fantastisch! Klei is een natuurlijk materiaal, zacht en toch stevig en je kan er van alles mee doen. Opbouwen, uitrollen, inkrassen, stempelen, afdrukken maken, glad maken, reliëf maken. Je werkt met je handen met klei en dat voelt prettig aan. Voor alle leeftijden is het werken met klei geschikt,” vertelt Sies. (Tekst gaat door onder foto)


Boetseren - (Foto: aangeleverd)

Tijdens en na de workshop boetseren is er tijd voor een kop koffie of thee en een praatje. Daarna gaan de deelnemers het zwembad in voor een lesje PiYoChi. Bij deze actieve body & mind les combineer je intensieve oefeningen uit de aquasport met evenwichtige houdingen uit Pilates, Yoga en AiChi. Lekker actief je hoofd leeg maken dus.

Tijden

Vanaf 09.15 uur ben je welkom. De workshop boetseren start om 09.30 uur en zal tot 10.45 uur duren. Van 11.15 tot 11.45 uur gaan we het water in. Tijdens en na afloop van beide activiteiten is er ruimte om nog even gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Aanmelden en meer informatie

Deelname is gratis, aanmelden kan via www.sportenbewegeninbergen.nl. Bij vragen kun je contact opnemen met de buurtsportcoaches van de gemeente Bergen, Elles Kraakman en Eefke de Vos, via e.kraakman@hollandsportbv.nl / 06-29319401 of e.devos@hollandsportbv.nl / 06-14418529.