Beleef vanaf 1 juli de Klim naar het Grote Raam

Uitgaan
Het uitzicht vanaf de top van de Grote Kerk is ronduit fabelachtig
Het uitzicht vanaf de top van de Grote Kerk is ronduit fabelachtig (Foto: Wendy Broomans)

ALKMAAR - Spectaculair, adembenemend en onovertroffen: het uitzicht vanaf de top van de Grote Kerk over het centrum van Alkmaar en de wijde omgeving is ronduit fabelachtig. En dat is vanaf 1 juli tot en met 13 augustus 2023 ook voor het grote publiek te bewonderen. Dan opent de Klim naar het Grote Raam namelijk haar deuren. Een onvergetelijk avontuur en een niet te missen uitje deze zomer. 


Tijdens de Klim naar Het Grote Raam doe je als bezoeker allerlei nieuwe ontdekkingen over de Grote Kerk en Alkmaar zelf: van de avonturen van de kerkgevel, de bekritiseerde kruisbloem op de top en het bevrijdingsraam dat er ooit zat tot het levensverhaal van beschermheilige Sint Laurens. Op de top word je beloond met schitterende uitzichten over Alkmaarse iconen als de Waagtoren, het 16e-eeuwse Stadhuis, de monumentale Molen van Piet en uiteraard Het Bolwerk, het verdedigingswerk van weleer. Wie verder kijkt ziet ook de duinen van Egmond en Bergen en zelfs de verkeerstorens van Schiphol.

Herinneringen vastleggen met een fabelachtig uitzicht. (Foto: Wendy Broomans) 

Het Grote Raam

Ook leer je tijdens de Klim naar Het Grote Raam meer over het nieuwe glas-in-loodraam in het zuidtransept, ontwikkeld door internationaal bekend kunstenaar Fiona Tan. Het raam is maar liefst 6 meter breed en 23 meter hoog en gaat de geschiedenisboeken in als een nieuw kunstwerk voor de eeuwigheid, opgebracht door bewoners en bedrijven uit Alkmaar. De officiële onthulling vindt plaats op 6 oktober 2023. Vanaf zondag 8 oktober is het raam voor iedereen te bewonderen als een van de hoogtepunten van 450 jaar Alkmaars Ontzet. 

Meer informatie en tickets à €5,- voor de Klim naar Het Grote Raam vind je via www.klimnaarhetgroteraam.nl