Mogelijke verkoop van Tata Steel Nederland

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Leo Tillmans)

IJMOND - Als onderdeel van de presentatie van de resultaten van het tweede kwartaal in Mumbai, heeft Tata Steel aangekondigd dat het in gesprek is met SSAB, het staalbedrijf uit Zweden, over de mogelijke overname van de Nederlandse activiteiten van Tata Steel, inclusief de staalfabriek in IJmuiden.

Staalgigant start voorbereiding van splitsing

Het bedrijf is ook begonnen met besprekingen met de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland en het proces zal naar de volgende fase gaan, inclusief due diligence en overleg met belanghebbenden.

Ter voorbereiding op deze mogelijke verkoop heeft het bedrijf vanaf heden het proces gestart om Tata Steel Nederland en Tata Steel UK te scheiden en zal het in de toekomst afzonderlijke strategische paden volgen voor de Nederlandse en Britse activiteiten. Er wordt een aantal verschillende werkstromen opgezet om de scheiding van de bedrijven te plannen.

Tata Steel zet de dialoog met de Britse regering voort over mogelijke maatregelen om de toekomst van TSUK op de lange termijn veilig te stellen en bekijkt ook alle opties om het bedrijf zelfvoorzienend te maken zonder dat er in de toekomst enige financiële steun van Tata Steel India nodig is.