Column Blik van Co: Reclameboodschap

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

“De Witte Reus in poedervorm is in de reclame, ga jij nog je rondje centrum doen”, roept mijn vrouw vanuit de kamer. “Ja dat wil ik na de koffie doen, want dan kan ik meteen de lege flessen in de glasbak bij het Beverhof deponeren en dan zal ik meteen het wasmiddel kopen”, antwoord ik haar.

Er wordt een gebouw gerealiseerd met winkels en appartementen

De koffie is naar binnen gewerkt en pak mijn jas en het plastic betaalplaatje want er moet betaald moet worden ondanks dat het een reclameaanbod is. De lege flessen in de gekleurde glasbakken gedeponeerd te hebben vervolg ik mijn weg. De Bloksteeg inlopend hoor ik van verre de aardbeienman zijn waar aanbieden. Ik loop ook tegen een bouwwerk aan.

Er wordt een gebouw gerealiseerd met winkels en appartementen. De art impressions geeft een prachtige kijk hoe het gaat worden. Ik loop verder tot aan het einde van de straat, steken over en vervolgen onze weg. Met in gedachte het prachtige gebouw dat er gaat komen en de nieuwbouw op de hoek Nieuwsstraat passeer ik het oude witte pandje van Jan Feijen.

De tranen schieten in mijn ogen, wat een vervallen en een armmoedig pand is dit geworden, de gordijnen van de bovenwoning mogen ook weleens gewassen en gerepareerd worden. Maar dit even terzijde.

Ik kom bij de winkel die deze reclameboodschap wereldkundig heeft gemaakt. Het mondkapje op en de winkel in. Het assortiment komt mij tegemoet en na gezocht te hebben lijkt het mij verstandig om eens te vragen waar ik de reclame van Witte Reus in poedervorm kan vinden.

De tranen schieten in mijn ogen, wat een vervallen en een armmoedig pand is dit geworden

“Mevrouw weet u waar ik de reclame van Witte Reus in poedervorm kan vinden”, vraag ik haar vriendelijk. “ Ik kom zo bij u, ben bezig”, antwoord zij. Na enige tijd gewacht te hebben loop ik maar naar haar collega met dezelfde vraag.

“Ja dat weet ik, bij de kassa”, antwoord zij op een vriendelijk toon. Bij de kassa aangekomen staat er een pallet met vloeibare wasmiddelen maar geen Witte Reus in poedervorm. Bij navraag blijkt dat men helemaal geen Witte Reus in poedervorm verkoopt. “Maar dit is toch misleidend, het staat in de folder”, probeer ik haar te vertellen. Ik voel me beetgenomen.

Co Backer

jalbacker741@telfort.nl