Kermis Beverwijk gaat door, maar feestweek niet

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Facebook kermis Beverwijk)

BEVERWIJK – De gemeente Beverwijk heeft inventariserend overleg gevoerd met alle partijen van de feestweek. In deze gesprekken is gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat de feestweek voor dit jaar lastig te organiseren is op een verantwoorde manier. Daarnaast zorgen de maatregelen, ondanks de versoepelingen, er op dit moment voor dat de feestweek niet gevierd kan worden zoals altijd. Daarom is er gezamenlijk besloten om de feestweek niet door te laten gaan. De feestweek van Beverwijk vindt traditiegetrouw plaats in de tweede week van augustus.

Maatregelen

Met het oog op de maatregelen die wel in stand blijven, is het evenement moeilijk uit te voeren in het centrum van Beverwijk. Reden voor de betrokken partijen om de feestweek niet door te laten gaan zijn: de extra inzet van handhaving om toe te zien op de maatregelen, er moet rekening worden gehouden met een testbeleid, de hoge financiële consequenties voor de organisatoren, de slechte bereikbaarheid/sluiting van de winkels en de tijdsdruk om de huidige maatregelen weloverwogen te implementeren.

Horeca

De horeca is wel gewoon open. Sommige horecazaken organiseren nog wel iets extra’s, zoals een bar buiten en muziek. Inwoners zijn uitgenodigd om gezellig een drankje te doen bij de verschillende horecazaken.

Kermis

Voor de kermis gelden andere maatregelen dan voor de feestweek. Daarom kan deze in principe wel doorgaan. Wel moet de kermis een goed coronaproofplan indienen. Waarbij wordt aangegeven hoe zij rekening gaan houden met de geldende maatregelen. De gemeente wil hier graag in meedenken, zodat er in de tweede week van augustus wel een gezellige kermis is voor kinderen.