De Week van de Dialoog in Beverwijk en Heemskerk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Bij de taalcarrousels van de Stichting Participatie Anderstaligen (SPA) in Heemskerk en Beverwijk gaan anderstalige en Nederlandstalige buurtbewoners wekelijks met elkaar in gesprek. Met elkaar praten en oefenen in kleine groepjes in het Nederlands.

Van 29 oktober tot en met 7 november 2021

Samen met MET Heemskerk worden de Taalcarrousels van de Stichting Participatie Anderstaligen in de Week van de Dialoog op een bijzondere manier vormgegeven. In een deel van deze week, van 1 tot en met 5 november, gaat het om het thema: ‘Een sprong in het diepe’.

“Kan jij je nog herinneren dat je de eerste keer op de hoge duikplank stond? En daarna de sprong hebt gewaagd… Ook andere gebeurtenissen in je leven kunnen voelen als een sprong in het diepe. Je weet niet waar het zal eindigen. Maar je zet iets op het spel, dat is zeker. Ieder mens maakt in het leven momenten mee die grote gevolgen hebben. Soms kies je er zelf voor, soms overkomt het je. Maar een sprong in het diepe is het. Was of is deze sprong de moeite waard?” Het thema van de Dag van de Dialoog is altijd breed, zodat iedereen mee kan doen. ‘’We gaan aan gesprekstafels met elkaar in gesprek over dit thema. Door anderen te ontdekken, ontmoeten, elkaar te zien en met elkaar te praten leren we elkaar beter kennen, komen we erachter hoe we kijken, wat we belangrijk vinden en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo verruimen we onze blik, leren we beter samen leven, wonen, werken en liefhebben en bouwen we een sterke inclusieve gemeenschap.’’ Mensen krijgen de ruimte om naar elkaar te luisteren, ervaringen met elkaar te delen en nieuwe verbindingen te leggen. Deel, droom en doe!

Wil je meedoen? Kijk op de website: www.spa-ijmond.nl voor meer informatie. Aanmelden kan bij Esther Tromp, coördinator van de SPA: info@spa-ijmond.nl of 06-44302225.

‘’Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM. Heeft u Corona gerelateerde klachten? Dan kunt u niet komen en blijft u thuis. Volg bij het binnengaan van het buurtcentra altijd de richtlijnen op.

/