Ali Bal: ‘Luisteren naar verhalen en ervaringen van inwoners’

Algemeen
Lijsttrekker Ali Bal.
Lijsttrekker Ali Bal. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - “Wat hebben we en wat kunnen we versterken”, is de zin waar Ali Bal, lijsttrekker voor Samen Lokaal Beverwijk, mee begint. Voor mij zit een enthousiaste lijsttrekker die terdege weet waar hij het over heeft. Ali Bal is 33 jaar en met zijn gezin woonachtig in het centrum van Beverwijk. Op de vraag wat hij in het dagelijks leven als werkzaamheden doet, antwoordt hij: “Ik ben werkzaam als adviseur ruimtelijke ordening bij de gemeente Landsmeer en als docent aardrijkskunde op het Vellesan College in IJmuiden.” 

Door Co Backer

Verwachting is dat lokale partijen verder groeien bij komende verkiezingen

Bal heeft sociale geografie en planologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam(UvA). Sinds 2017 is hij voor Samen Lokaal Beverwijk actief binnen de Beverwijkse politiek. Samen met zijn partijgenoten werkt hij met veel enthousiasme en energie aan een mooier Beverwijk. 

Inspiratiebron

“Mijn inspiratiebron is de Beverwijkse samenleving en ik ben veel in ‘de Wijk’ te vinden. Ik ben er namelijk van overtuigd dat inwoners en ondernemers over heel veel kennis, kunde en creativiteit beschikken en weten wat er speelt, wat er goed gaat en beter kan in hun straat, buurt en hun wijk”, aldus de lijsttrekker Ali Bal. 

Verschillen in de samenleving kunnen worden overbrugd

Verder is hij van mening dat de gemeente de taak heeft om ieders levenssfeer zoveel mogelijk te waarborgen en ruimte te maken voor initiatieven en ondernemingszin. Verder stelt hij dat ook de inwoners moeten kunnen rekenen op goede basisvoorzieningen en publieke diensten waarover zij zeggenschap hebben en die houvast en perspectief bieden. 

De verwachting is dat lokale partijen weer meer gaan groeien bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart.

Verbinding

Lijsttrekker Ali Bal: “Ik heb hier goede hoop op, dit is echt het moment. Als ik kijk hoe ons verkiezingsprogramma tot stand is gekomen, dan past dat bij onze algemene werkwijze. Samen Lokaal staat constant in verbinding met de Beverwijkse samenleving.’’

‘’Hierdoor zijn wij als lokale partij in staat om goed gebruik te maken van de kennis en kunde die aanwezig is in onze samenleving en die is er beslist. De informatie die wij verzamelen vormt de basis voor het handelen van de partij.’’

Overtuiging 

Daarbij delen wij de overtuiging dat op basis van gezamenlijke doelen, dialoog en gezond verstand verschillen in de samenleving kunnen worden overbrugd en dat bij vraagstukken de samenleving betrokken dient te worden. Wij vinden dat de gemeente de taak heeft om ieders levenssfeer zoveel mogelijk te waarborgen en ruimte te maken voor initiatieven en ondernemingszin, want de Beverwijkse samenleving is onze inspiratiebron, daar zit veel kennis en kunde. Daarom luisteren wij graag naar de verhalen en ervaringen van inwoners én ondernemers”, aldus lijsttrekker van Samen Lokaal Beverwijk Ali Bal.