Aannemer NRG klaar voor laatste acht ondergrondse boringen voor aansluiting ‘wind op zee’ door TenneT

Algemeen
TenneT HKN HKWA boringen.
TenneT HKN HKWA boringen. (Foto: TenneT / Chris Pennarts)

BEVERWIJK/VELSEN - Ook tussen de werkterreinen Holland op zijn Smalst (WKT7) en de Velsertraverse (WKT8) liggen de vier mantelbuizen sinds woensdagmiddag veilig in de bodem. Daarin worden later de elektriciteitskabels getrokken waarmee TenneT de windparken voor de kust gaat aansluiten. Aannemer NRG maakt zich ondertussen op voor de laatste acht boringen in de regio.

De vier buisstrengen met een lengte van zo’n 850 meter zijn in de afgelopen weken door de ondergrondse boorgaten ingetrokken richting het werkterrein aan de Velsertraverse (WKT8). Om deze buizen voor de intrekoperatie in de juiste positie te brengen, moesten deze een bocht maken over het fietspad langs de Binnenduinrandweg (N197).

Fietscontainer

Om op het fietspad langs de weg een ongehinderde doorgang voor het fietsverkeer te creëren, zette de aannemer telkens een ‘doorrijdcontainer’ in. Deze constructie bestaat uit zeecontainers en vormt een veilige tunnel onder de buizen door, aan beide kanten van de tunnel stond een verkeersregelaar om het verkeer te begeleiden.

Laatste boringen

Nu ook de buizen tussen de werkterreinen 7 en 8 op hun plekken liggen, maakt NRG zich klaar voor de laatste acht ondergrondse gestuurde boringen in de regio. Zo vinden er vanaf het werkterrein aan de Leeghwaterweg in Velsen-Noord (WKT9) nog vier boringen plaats richting de Velsertraverse (WKT8) en vier richting het werkterrein Rijnland (WKT10).

Overdracht werkterreinen

Ook op andere plekken in de regio is NRG momenteel nog volop aan het werk. Zo zijn de werkterreinen op het strand van Heemskerk en aan de Meeuweweg en het Vliegerpad klaargemaakt voor de overdracht aan de volgende aannemer. Vanaf volgende week start aannemer Jan de Nul (JLC) met de voorbereidingen voor de aanleg van de zeekabels in de komende maanden op het strand van Heemskerk.  

Vindt u het interessant om het project op de voet te volgen? Download dan gratis de TenneT BouwApp in de App Store (iOS) of Google Play (Android). Zo ontvangt u doorlopend actuele informatie over de werkzaamheden voor de aansluiting van de windparken voor de kust.

NRG boormachine boort naar het HKN landstation.
Afbeelding