Herdenkingsplechtigheden in Beverwijk

Algemeen
Begraafplaats Duinrust.
Begraafplaats Duinrust. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK -  Op woensdag 4 mei is er om half zeven in de avond de kranslegging bij het monument op het Westerhoutplein, Beverwijk, ter herdenking van alle slachtoffers. Met leerlingen van de Bethelschool en Scouting Beverwijk, kranslegging door de burgemeester van Beverwijk, Stichting 4 mei Beverwijk, alle politieke partijen, namens de Turkse gemeenschap en de Raad van Kerken IJmond-Noord en andere aanwezigen.

Op woensdag 4 mei

Vervolgens begint om kwart over zeven het herdenkingsprogamma op begraafplaats Duinrust aan de Bankenlaan, Beverwijk. 

Jaarrede

De jaarrede wordt uitgesproken door Dick Kuijs, zoon van een Beverwijkse verzetsstrijder. De muziek wordt verzorgd door het Duo La Gionda (David van Aalderen en Henk Meulenbeld - zang, accordeon en viool). Voordracht leerlingen Kennemer College en Stadsdichters, hoornblazer Marjolein Niele.

Na de twee minuten stilte en het zingen van het Wilhelmus houdt burgemeester Martijn Smit een korte afsluitende toespraak.

20.15 uur Stille tocht langs de graven van hen die voor onze vrijheid hun leven lieten en langs het Joods Namenmonument Beverwijk.

20.30 uur Informeel samenzijn in de koffiekamer met koffie, thee en frisdrank. Met op de achtergrond muziek van La Gionda.

Medewerking

U bent van harte welkom. Aan deze herdenkingen wordt medewerking verleend door de gemeente Beverwijk, begraafplaats Duinrust, La Gionda, gezamenlijke scouts van Beverwijk, Stadsdichters, Kennemer College, Bethelschool, vele andere vrijwilligers.