Superfestijn op Dorpsweide: Meifestival wordt groots aangepakt

Algemeen
Van alles te doen tijdens het Meifestival op de Dorpsweide.
Van alles te doen tijdens het Meifestival op de Dorpsweide. (Foto: Aangeleverd)

WIJK AAN ZEE – Na twee jaar afwezigheid wordt het legendarische meifestival op de weide middenin het dorp van woensdag 25 tot en met zondag 29 mei nieuw leven ingeblazen. Ondernemer Paul Tromp, onder meer bekend van restaurant Vuurland in Beverwijk, heeft de krachten gebundeld om er een groot festijn van te maken.

Tromp: “De organisatie is in handen van Meifestival Wijk aan Zee, stichting Behoud Dorpsweide en stichting Actief Wijk aan Zee (SAWAZ). We kunnen dit vooral realiseren door de vele lokale ondernemers die het Meifestival sponsoren. Met alle ingrediënten wordt het een uniek dorpsfeest. We willen met het Meifestival onze kop boven het maaiveld uitsteken. Ook voor de komende jaren staat het festival in de agenda. Het mooie is dat Wijk aan Zee nog één van de weinige dorpen in Nederland is met een echte weide midden in het dorp.”

Grote kermis

De Dorpsweide vormt dan ook het episch middelpunt van het feest. Daar staat een grote kermis opgesteld naast de tent waar diverse artiesten hun opwachting maken. Maar er wordt veel meer uit de kast gehaald door de organisatie. Zo wijst Tromp op de grote smaakmarkt op zondag waar ruim vijftien foodtrucks bijzondere ingrediënten aan het publiek voorschotelen. “Allemaal lokale ondernemers. Wie interesse heeft om deel te nemen, kan zich nog inschrijven”, wil Tromp benadrukken.

Juf Roos en Gijs

Diezelfde dag hebben de gezamenlijke strandondernemers van het dorp er voor gezorgd dat het befaamde duo Juf Roos en Gijs met een show voor peuters en kleuters hun opwachting maken in de tent. Voor optredens in de tent wordt entree gevraagd, maar de rest van de evenementen is gratis te bezoeken.

Meezingfestijn

De openingsdag, woensdag 25 mei belooft spectaculair te worden. Dan zijn er optredens van Tino Martin, Yves Berendse en John de Bever. “Het belooft één groot meezingfestijn te worden”, laat de organisatie weten. “We willen het Meifestival een extra impuls geven met topartiesten, kermis en tal van andere aansprekende activiteiten”, klinkt het enthousiast uit de mond van Tromp.

Katknuppelen

Apart is de oud-Hollandse traditie van het katknuppelen. Dit evenement is Hemelvaartsdag te beleven op de Dorpsweide en is georganiseerd door hoofdsponsor Klaas de Koe. Op Hemelvaartsdag zijn er net als de andere festivaldagen diverse activiteiten op de Dorpsweide. Trots is de organisatie op het optreden zondag van het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest. Vijftig blazers presenteren zich zondag twee keer met een bijzondere show. “We hebben enorm veel medewerking gekregen van Tata-Steel en daar zijn we heel blij mee. We verwachten dat veel werknemers en oud-werknemers van het bedrijf deze dag aangrijpen om het orkest te zien optreden.”

2 Unlimited

Nostalgie op muziekgebied wordt niet vergeten. Zaterdagavond zorgt 2 Unlimited voor de afsluiting van de avond waarbij ongetwijfeld hun grootste hits, waaronder No Limits, de revue passeren. Het bewijst dat het festival voor oud en jong veel te bieden heeft. De website www.meifestival.nl toont overzichtelijk alle feestelijkheden. Hier kunnen ook kaarten voor de diverse optredens online besteld worden.