Column Blik van Co: ‘Het beloofde fietspad’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

“Ik ga even de lege potjes verf met de fiets wegbrengen naar het afval brengstation”. Na alles keurig in een plasticzak gedaan te hebben fiets ik richting het afval brengstation. Met een heuse zwaai draai ik de Duinwijklaan uit. Door hard in de remmen te knijpen word ik behoedt voor een innige omarming met een afzethek. Gelet op de vele obstakels lijkt het mij beter om maar te gaan lopen. 

Met mijn linkeroog kijk ik met enige verbazing naar de werkzaamheden die uiteindelijk moeten leiden tot een rotonde. De Warande overgestoken te hebben stap ik weer op mijn fiets richting het afval brengstation. Ik word tegengehouden door een Beverwijkse inwoner die als een ratelaar zijn ongenoegen uitspreekt over het feit dat er nog steeds geen fietspad langs de Westelijke Randweg (N197) ligt. 

Hij gaat te keer alsof het mijn schuld is dat er nog geen fietspad ligt. Nadat hij is “uitgesproken” krijg ik toch nog een positief geluid mee. “Je had volkomen gelijk met je column van verleden week”. De opmerking deed me weer denken aan de raadsvergadering van woensdag 7 november 2018 waarin wethouder Van den Berg (D66) de raad met vreugde vertelde dat het fietspad langs de Binnenduinrandweg, de N197, er zeer binnenkort komt. 

Op 7 november 2018 deed wethouder Van den Berg (D66) al de belofte de komst van het fietspad

De verbazing was groot bij de raadsleden, want sinds de opening in 2010 vroeg iedereen zich af waarom er langs deze autoweg tussen Beverwijk en Heemskerk geen fietspad lag. De motivatie was dat er dan te veel licht in de natuur kwam. Een kromme redenering omdat naast deze autoweg Tata Steel ligt, met al zijn verlichtingen ‘s avonds. Wethouder Van den Berg glunderden bij de woorden dat de provincie eindelijk om is en dat het fietspad er nu komt. 

Tijdens de voorzetting van deze raadsvergadering op donderdag 8 november 2018 deed ze wederom een duit in het zakje op de vraag hoe het nu zit met de verlichting: “De verlichting van het fietspad langs de Westelijke Randweg zal ik doorgeven aan de provincie want natuurlijk zij leggen dit fietspad aan”. Deze opzienbarende melding deed zij tijdens de behandeling van de begroting voor 2019. Waar blijft dit beloofde fietspad???

Co Backer

jalbacker741@telfort.nl