Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Column Blik van Co: ‘Het beloofde fietspad’

Algemeen

“Ik ga even de lege potjes verf met de fiets wegbrengen naar het afval brengstation”. Na alles keurig in een plasticzak gedaan te hebben fiets ik richting het afval brengstation. Met een heuse zwaai draai ik de Duinwijklaan uit. Door hard in de remmen te knijpen word ik behoedt voor een innige omarming met een afzethek. Gelet op de vele obstakels lijkt het mij beter om maar te gaan lopen. 

Met mijn linkeroog kijk ik met enige verbazing naar de werkzaamheden die uiteindelijk moeten leiden tot een rotonde. De Warande overgestoken te hebben stap ik weer op mijn fiets richting het afval brengstation. Ik word tegengehouden door een Beverwijkse inwoner die als een ratelaar zijn ongenoegen uitspreekt over het feit dat er nog steeds geen fietspad langs de Westelijke Randweg (N197) ligt. 

Hij gaat te keer alsof het mijn schuld is dat er nog geen fietspad ligt. Nadat hij is “uitgesproken” krijg ik toch nog een positief geluid mee. “Je had volkomen gelijk met je column van verleden week”. De opmerking deed me weer denken aan de raadsvergadering van woensdag 7 november 2018 waarin wethouder Van den Berg (D66) de raad met vreugde vertelde dat het fietspad langs de Binnenduinrandweg, de N197, er zeer binnenkort komt. 

Op 7 november 2018 deed wethouder Van den Berg (D66) al de belofte de komst van het fietspad

De verbazing was groot bij de raadsleden, want sinds de opening in 2010 vroeg iedereen zich af waarom er langs deze autoweg tussen Beverwijk en Heemskerk geen fietspad lag. De motivatie was dat er dan te veel licht in de natuur kwam. Een kromme redenering omdat naast deze autoweg Tata Steel ligt, met al zijn verlichtingen ‘s avonds. Wethouder Van den Berg glunderden bij de woorden dat de provincie eindelijk om is en dat het fietspad er nu komt. 

Tijdens de voorzetting van deze raadsvergadering op donderdag 8 november 2018 deed ze wederom een duit in het zakje op de vraag hoe het nu zit met de verlichting: “De verlichting van het fietspad langs de Westelijke Randweg zal ik doorgeven aan de provincie want natuurlijk zij leggen dit fietspad aan”. Deze opzienbarende melding deed zij tijdens de behandeling van de begroting voor 2019. Waar blijft dit beloofde fietspad???

Co Backer

jalbacker741@telfort.nl 

Afbeelding
Zomerspektakel 2022 in Beverwijk: dansen, sport, koken en theater centraal Algemeen 26 jun, 04:52
Afbeelding
DamesVISdag in Spaarnwoude: ‘Gewoon een leuke dag beleven!’ Algemeen 25 jun, 09:00
Afbeelding
Eerste zeekabel voor aansluiting windparken op zee Algemeen 24 jun, 19:30
Afbeelding
Themakoor Wijk aan Zee viert 50-jarig jubileum Algemeen 24 jun, 10:00
Afbeelding
MIND Us erevoorzitter koningin Máxima bezoekt Nova College in Beverwijk Algemeen 24 jun, 07:00
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Column Blik van Co: ‘Doorfietsroute heeft totaal geen toegevoegde waarde’ Algemeen 22 jun, 20:00
Afbeelding
De Kennemers trekt na 104 jaar zondagselectie terug Algemeen 22 jun, 19:30
Afbeelding
Pokémon ruilmiddag in feestweek bij bmm games n’ vinyl op de Breestraat Algemeen 22 jun, 06:44
Afbeelding
‘Op de sluizen van IJmuiden’: expositie in Zee- en Havenmuseum IJmuiden Algemeen 22 jun, 06:41
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Beverwijk

Op Rodi Beverwijk volg je het laatste nieuws uit Beverwijk. Rodi Beverwijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Beverwijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Beverwijk in je mailbox.